Η Βρετανία απαγορεύει λάπτοπ και τάμπλετ σε πτήσεις από 6 χώρες

Η Βρετανία απαγορεύει λάπτοπ και τάμπλετ σε πτήσεις από 6 χώρες

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Βρετανία προχωρά στην απαγόρευση ορισμένων ηλεκτρονικών συσκευών σε πτήσεις από έξι χώρες λόγω της «διαρκούς απειλής» της ασφάλειας στις αεροπορικές μετακινήσεις

Η Βρετανία αποφάσισε την απαγόρευση των ηλεκτρονικών συσκευών (με εξαίρεση τα συμβατικά κινητά τηλέφωνα και τα smart phones) στις χειραποσκευές των επιβατών, που ταξιδεύουν προς τη χώρα από τις χώρες της Τουρκίας, του Λίβανο, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης αφορά στις πτήσεις 14 αεροπορικών εταιρειών κι ακολουθεί εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών που επέβαλε παρόμοιους περιορισμούς στους επιβάτες  που προέρχονται από 10 αεροδρόμια χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από τις έξι αναφερθείσες χώρες με προορισμό τη Βρετανία δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές ή τάμπλετ μήκους άνω των 16 εκατοστών, πλάτους 9,3 εκατοστών και πάχους άνω των 1,5 εκατοστών στην καμπίνα του αεροπλάνου. Οι επιβάτες που επιθυμούν τη μεταφορά των συσκευών αυτών θα υποχρεώνονται να τις βάζουν στις βαλίτσες τους.

Η απαγόρευση δεν θα ισχύσει για τους πιλότους των αεροσκαφών

Η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έλαβε το εν λόγω μέτρο ύστερα από συνάντηση με αξιωματούχους αεροπορικής ασφάλειας. «Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα και αναλογικά προκειμένου να επιτρέψουμε στους επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια» ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της πρωθυπουργούι.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα καθώς δεν θα αποτελούν «πανομοιότυπη» επανάληψη του μέτρου που πήραν οι ΗΠΑ, ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι η κίνηση αυτή δεν ακολουθεί κανενός είδους πληροφορίες για τρομοκρατική απειλή και αποτελεί ένα «γενικό μέτρο» απέναντι σε μία «διαρκή απειλή» της ασφάλειας στις αεροπορικές μετακινήσεις.

(Φωτογραφία: AP Photo/Ted S. Warren, με πληροφορίες από AP, Daily Mail)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα