Η Yahoo παρακολουθούσε emails πελατών της, σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες

Η Yahoo παρακολουθούσε emails πελατών της, σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες

Τι αποκάλυψαν μιλώντας στο Reuters, δύο πρώην εργαζόμενοι στην αμερικανική εταιρεία. Τι μπορεί να έψαχνε η Yahoo στα emails των πελατών της, για λογαριασμό ποιων είχε δημιουργήσει το σχετικό πρόγραμμα

Μυστικό λογισμικό για την παρακολούθηση των emails όλων των πελατών της, εφάρμοσε το 2015 η Yahoo και μάλιστα κατόπιν συμφωνίας με την NSA ή το FBI, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν δύο πρώην εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρείας κολοσσού.

Όπως αποκάλυψαν οι δύο πρώην υπάλληλοι της Yahoo, ένας ακόμη συνάδελφός τους γνώριζε για το σχετικό λογισμικό, που "σκάναρε" τα emails, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο, το τι ακριβώς αναζητούσαν από την εταιρεία.

Οι πρώην εργαζόμενοι, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είπαν, πως είχε ζητηθεί από τη Yahoo, να ψάχνει για συγκεκριμένο συνδυασμό λέξεων και χαρακτήρων, πράγμα που σημαίνει, ότι θα μπορούσε να αναφέρεται σε ένα επισυναπτόμενο αρχείο ή μία φράση.

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση αμερικανικής διαδικτυακής εταιρείας, που συμμορφώνεται στις απαιτήσεις των μυστικών υπηρεσιών, ώστε να γίνεται έλεγχος στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών της.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η απόφαση της Marissa Mayer να υπακούσει στις οδηγίες των μυστικών υπηρεσιών, οδήγησε στην αποχώρηση του Alex Stamos, τότε υπεύθυνου για την ασφάλεια των πληροφοριών της εταιρείας και νυν επικεφαλής της αντίστοιχης θέσης, στη Facebook.

"Η Yahoo είναι μία εταιρεία, που τηρεί τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την αποκάλυψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Yahoo!: 500 εκατ. λογαριασμοί χρηστών κλάπηκαν από το δίκτυο

Οι χάκερ επιτέθηκαν στη Yahoo: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

SHARE:

24Media Network