ΗΠΑ: Μαίνεται η διαμάχη Τραμπ – Τik Tok

ΗΠΑ: Μαίνεται η διαμάχη Τραμπ – Τik Tok
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ AP

Από τις 20 Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται στους πολίτες των ΗΠΑ να "κατεβάζουν" τις κινεζικές εφαρμμογές Tik Tok και WeChat. Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ.

Η δημοφιλής εφαρμογή TikTok προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της από αύριο Κυριακή στις ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

Η TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg News.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε χθες Παρασκευή, διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στους πολίτες στις ΗΠΑ να “κατεβάζουν” την κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok και την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προσφυγή αυτή υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ υπερέβη την εξουσία του με την απαγόρευση της εφαρμογής αυτής και ότι αυτό το έκανε για πολιτικούς λόγους κι όχι για να σταματήσει μια “ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη απειλή” στις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα