Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροπλάνο ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση

Ηλεκτρικό αεροπλάνο σε δοκιμή
Ηλεκτρικό αεροπλάνο σε δοκιμή [email protected]

Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροπλάνο ολοκλήρωσε τη πρώτη του δοκιμαστική πτήση στις ΗΠΑ. Η πτήση διήρκησε περίπου μισή ώρα, στα 2.500 χιλιάδες πόδια.

Το μεγαλύτερο ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος έκανε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση. Η πτήση διήρκησε περίπου 30 λεπτά και ήταν επιτυχημένη. Το αεροσκάφος πετούσε με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα, στα 2500 χιλιάδες πόδια.

Σύμφωνα με το BBC, η πτήση έγινε πάνω από την λίμνη από την Μόζις, στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Το μοντέλο του αεροσκάφους είναι το Cessna Grand Caravan.

Το eCaravan έγραψε ιστορία καθώς λειτουργεί με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 750 αλόγων, ο οποίος βασίζεται σε μπαταρίες λιθίου που ζυγίζουν περίπου ένα τόνο. Το αεροσκάφος στο σύνολο του ζυγίζει 4 τόνους, έχει μήκος 15 μέτρα και χώρο για 9 επιβάτες.

Πρόκειται για ένα εκλπηκτικό κατόρθωμα, καθώς είναι το μεγαλύτερο ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος που έχει καταφέρει να ολοκληρώσει πτήση, με πλήρη επιτυχία.

Όμως, παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας στην ηλεκτροκίνηση τα τελευταία 10 χρόνια, οι μπαταρίες παραμένουν ένα πρόβλημα για τα αεροσκάφη, λόγω του βάρους που προσδίδουν. Γι' αυτό το λόγο, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι η αντικατάσταση των αεροσκαφών που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα με αυτά που βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια, θα αργήσει να έρθει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τεχνολογία, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network