ΗΠΑ: Πρόστιμο 18,67 εκατ. ευρώ στη Microsoft για συλλογή πληροφοριών από παιδιά

ΗΠΑ: Πρόστιμο 18,67 εκατ. ευρώ στη Microsoft για συλλογή πληροφοριών από παιδιά
Παιδάκι που παίζει βιντεοπαιχνίδια Getty Images/ISTOCK

Η Microsoft παραβίασε τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), καθώς συνέλεγε προσωπικές πληροφορίες από παιδιά, χωρίς να είναι ενήμεροι οι γονείς τους.

Η Microsoft θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 18,67 εκατομμυρίων ευρώ στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) για παράνομη συλλογή προσωπικών πληροφοριών από παιδιά χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Η δήλωση της FTC ανέφερε ότι η Microsoft παραβίασε τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), καθώς συνέλεγε πληροφορίες εν αγνοία των γονέων από παιδιά που είχαν συνδεθεί στο σύστημα βιντεοπαιχνιδιών Xbox (XbOx), αναφέρει το Reuters.

«Η FTC έχει προτείνει μέτρα για να διευκολύνει τους γονείς να προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών τους στην πλατφόρμα XbOx», δήλωσε ο Samuel Levine, διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών της FTC.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα αυτά καθιστούν σαφές ότι τα βιομετρικά δεδομένα των παιδιών, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους ή τα avatar τους – χαρακτήρες στην εικονική πραγματικότητα – δεν εξαιρούνται από τον νόμο COPPA.

Ο COPPA απαιτεί από τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και τους ιστότοπους που στοχεύουν παιδιά κάτω των 13 ετών να ειδοποιούν τους γονείς τους για τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγουν και να λαμβάνουν τη γονική συναίνεση προτού αρχίσουν να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών.

Εκπρόσωπος της Microsoft ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της FTC και θα βελτιώσει την προστασία των δεδομένων των παιδιών, μετέδωσε το Tanjug.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα