Μαραθώνιος 2021: Μην τρέξεις χωρίς αυτά τα gadgets

Μαραθώνιος 2021: Μην τρέξεις χωρίς αυτά τα gadgets

Με τις μέρες για τον φετινό Μαραθώνιο να λιγοστεύουν, η προπόνηση γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

Τα 42 χιλιόμετρα της ιστορικής διαδρομής είναι άλλωστε μόνο για όσους έχουν φροντίσει να προετοιμαστούν καταλλήλως και με αυτό δεν εννοούμε μόνο τη γυμναστική. Ο σωστός ο αθλητής χρησιμοποιεί και την κατάλληλη smart tech & gadgets έτσι ώστε να παρακολουθεί την απόδοση και τη φυσική του κατάσταση, προκειμένου να περάσει τις επιδόσεις του στο επόμενο επίπεδο. Εμείς σου έχουμε διαλέξει 8+1 gadgets που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ακόμα καλύτερους χρόνους. Τι λες, πάμε να τα δούμε;

Garmin Venu Sq


Κομψό και διακριτικό, το Garmin Venu Sq συνδυάζει το casual, καθημερινό στυλ με τις προηγμένες λειτουργίες καταγραφής κίνησης και παρακολούθησης υγείας. Έρχεται με αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας και ειδικούς αλγορίθμους, παρακολουθώντας καρδιακούς παλμούς, επίπεδα κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, ύπνο, στρες και έμμηνο κύκλο. Διαθέτει πάνω από 20 εφαρμογές άθλησης προκειμένου να αναλύεις την προπόνησή σου, ό,τι κι αν περιλαμβάνει εκείνη -από τρέξιμο και περπάτημα, μέχρι ποδηλασία και πιλάτες. Χρησιμοποίησε το Garmin Connect για να δημιουργήσεις τα δικά σου προγράμματα και το Garmin Pay για ανέπαφες -και ασφαλείς- πληρωμές με μια κίνηση.

Amazfit T-Rex


Ένα smartwatch που αντέχει στα δύσκολα, το Amazfit T-Rex είναι τέλειο για όσους λατρεύουν την περιπέτεια και τις έντονες δραστηριότητες. Με… μαραθώνια αυτονομία που αγγίζει και τις 20 μέρες, θα σε καλύψει απόλυτα σε ό,τι κι αν κάνεις. Έχει υποβληθεί σε 12 δοκιμές στρατιωτικής κλάσης έτσι ώστε να αντέχει και στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Έρχεται με βιδωτή στεφάνη για μεγαλύτερη στιβαρότητα και μεταλλικά κουμπιά με ανάγλυφη επιφάνεια για πιο άνετο χειρισμό. Είναι αδιάβροχο σε βάθος 50 μέτρων, καταγράφει βήματα και ένταση ασκήσεων και χρησιμοποιεί αλγόριθμο της Huami για παρακολούθηση ακριβείας του καρδιακού ρυθμού.

Garmin Lily Sport Edition


Με design που παραπέμπει σε ένα καλοσχεδιασμένο κόσμημα και όχι σε smartwatch που κρύβει μέσα του την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το Lily Sport Edition είναι φτιαγμένο με γνώμονα το απαιτητικό lifestyle της σύγχρονης γυναίκας. Με μικρές διαστάσεις και βάρος που δεν ξεπερνά τα 24 γραμμάρια, το smartwatch της Garmin διαθέτει ένα υπέροχο μοτίβο πάνω στον φακό, αποκαλύπτοντας την οθόνη αφής του με ένα άγγιγμα. Είναι εφοδιασμένο με τα απαραίτητα αθλητικά apps για την καταγραφή κάθε είδους άσκησης. Είναι συμβατό με iOS και Android, υποστηρίζει Garmin Connect ενώ παρακολουθεί μεταξύ άλλων τον έμμηνο κύκλο, την εγκυμοσύνη, την ενυδάτωση και τα επίπεδα στρες.

Xiaomi Mi Smart Band 6


Τόσο λεπτό και ελαφρύ που θα ξεχάσεις πως το φοράς! Το Xiaomi Mi Smart Band 6 είναι το αξεσουάρ που χρειάζεσαι για να υιοθετήσεις αρχικά έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής και εν συνεχεία να ξεπεράσεις τα όριά σου. Αδιάβροχο και με αυτονομία που φτάνει ακόμα και τις 14 μέρες, διαθέτει σπουδαία οθόνη AMOLED 1,56 ιντσών μέσω της οποίας θα πλοηγηθείς στις λειτουργίες του. Μετρά τα επίπεδα κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα, τον καρδιακό παλμό, τον ύπνο και το στρες. Έρχεται με έξι fitness modes που ενεργοποιούνται αυτόματα ενώ υποστηρίζει 30 κύκλους άσκησης διαφόρων επιπέδων δυσκολίας.

Huawei Watch 3 Pro


Με όπλο το premium look του, το Huawei Watch 3 Pro θα σε ακολουθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σου, από τα meetings στο γραφείο, μέχρι την κολύμβηση και το τρέξιμο μετά τη δουλειά. Είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, κάτι που του προσφέρει επιπλέον στιβαρότητα χωρίς να αυξάνει το βάρος ή το πάχος του. Η μέγιστη αυτονομία του φτάνει τις 21 μέρες ενώ ενσωματώνει 2 GB RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου για ομαλή λειτουργία και αποθήκευση μουσικής, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να παίρνεις καν το τηλέφωνο στις προπονήσεις σου. Διαθέτει πάνω από 100 είδη προπόνησης ενώ καταγράφει μεταξύ άλλων SpO2 και θερμοκρασία.

Garmin Venu 2


Ένα smartwatch που θα σου επιτρέψει να παρακολουθήσεις και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του -απόρροια του μικρού του αποτυπώματος- το Garmin Venu 2 δεν υστερεί πουθενά. Διαθέτει GPS και εξελιγμένες λειτουργίες παρακολούθησης: οι περισσότερες από 25 αθλητικές εφαρμογές θα σε καλύψουν ό,τι είδους προπόνηση κι αν επιλέξεις να κάνεις, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Η AMOLED οθόνη του είναι σκέτη απόλαυση ενώ οι 11 μέρες αυτονομίας του θα σε κάνουν να ξεχάσεις τι πάει να πει φόρτιση. Το Venu 2 αντέχει στη βροχή και τον ιδρώτα ενώ είναι αδιάβροχο σε βάθος 50 μέτρων.

Huawei Smart Body Scale

Για το τέλος αφήσαμε ένα gadget που ναι μεν δε θα πάρεις μαζί σου στην εκκίνηση του Μαραθωνίου, όμως καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσεις όσο περισσότερο γίνεται μέχρι τότε: τη Smart Body Scale της Huawei. Πρόκειται για μία έξυπνη ζυγαριά η οποία θα αναλάβει να αναλύσει με ακρίβεια τη σύσταση του σώματός σου μέσω του εξελιγμένου ΒΙΑ τσιπ και της μεθόδου PCA που διαθέτει. Υποστηρίζει έως και δέκα άτομα και άρα είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια ενώ οι μετρήσεις της χαρακτηρίζονται από απόλυτη ακρίβεια. Συνδύασέ τη με το app Huawei Body Fat Scale για ολοκληρωμένη παρακολούθηση της φυσικής σου κατάστασης.

Apple Watch Nike Series 7


Αν διαθέτεις iPhone, τότε το Apple Watch Nike Series 7 είναι το καλύτερο αθλητικό αξεσουάρ που μπορείς να βρεις. Η ενσωματωμένη εφαρμογή Nike Run Club θα σου επιτρέψει να αναλύεις κάθε σου προπόνηση βοηθώντας σε να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου μέσω των Guided Runs. Το smartwatch θα αναλάβει να σε παρακινεί προκειμένου να βελτιώνεις διαρκώς τις επιδόσεις σου, προσφέροντάς σου παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας σου. Ενεργοποίησε το Nike Twilight για ασφαλή νυχτερινή προπόνηση (αυξημένη ορατότητα) και διάλεξε μέσα από αποκλειστικά λουράκια της Nike.

Garmin Forerunner 45S

Μία από τις καλύτερες επιλογές για κάθε αθλητή, το Garmin Forerunner 45S θα γίνει ο νέος… personal trainer σου. Ζυγίζει μόλις 32 γραμμάρια και ενσωματώνει οθόνη 1,56 ιντσών. Καταγράφει καρδιακούς παλμούς και διαθέτει προφίλ για ό,τι άσκηση μπορείς να φανταστείς: ποδηλασία, ελλειπτικό, γιόγκα, τρέξιμο, αερόβια κ.α. Προσφέρει ασκήσεις αναπνοής καθώς και ενεργειακή παρακολούθηση Body Battery. Χρησιμοποιεί GPS για ακριβή υπολογισμό ρυθμού και αποστάσεων ενώ η μέγιστη αυτονομία του αγγίζει και τις επτά ημέρες. Συνδύασέ το με το app Garmin Coach για μία ανώτερη εμπειρία προπόνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα