Meta: Η μητρική του Facebook “ζήλεψε” το Twitter και ετοιμάζει παρόμοια εφαρμογή

Meta: Η μητρική του Facebook “ζήλεψε” το Twitter και ετοιμάζει παρόμοια εφαρμογή
Meta AP

Πολύ κοντά στη δημιουργία νέας εφαρμογής που θα μοιάζει πιστά με το Twitter, φαίνεται πως είναι η Meta. Προσπαθούν να "πατήσουν" στο χάος που έχει δημιουργηθεί από τότε που ανέλαβε ο Έλον Μασκ.

Στα σκαριά της Meta, της μητρικής του Facebook, φαίνεται πως είναι η δημιουργία μιας νέας εφαρμογής κοινωνικού δικτύου, παρόμοια με αυτή του Twitter.

“Εξερευνούμε ένα αυτόνομο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για την κοινή χρήση ενημερώσεων κειμένου. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί και τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να μοιράζονται έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους”, δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στο Reuters σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Η εφαρμογή της Meta θα βασίζεται σε ένα παρόμοιο πλαίσιο που εξουσιοδοτεί το Mastodon, μια υπηρεσία παρόμοια με το Twitter που κυκλοφόρησε το 2016.

Η εν λόγω απόφαση φαίνεται να στηρίζεται πάνω στο χάος που έχει δημιουργηθεί στο Twitter, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του ο Έλον Μασκ.

Το Twitter αγωνίζεται να κρατήσει τη διαφημιστική του βάση από την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ στα τέλη του περασμένου έτους. Οι εταιρείες απέσυραν τις χορηγίες τους μετά την κίνηση του Twitter να επαναφέρει τους λογαριασμούς που έχουν τεθεί σε αναστολή και να κυκλοφόρησε μια επαλήθευση λογαριασμού επί πληρωμή που είχε ως αποτέλεσμα απατεώνες να μιμούνται τις εταιρείες.

Τα σχέδια της Meta ήρθαν σε μια εποχή που η μεγαλύτερη πλατφόρμα της, το Facebook, αγωνίζεται να προσελκύσει την προσοχή ενός νεότερου κοινού, ενώ οι τεράστιες επενδύσεις της στο metaverse, έναν εικονικό κόσμο στον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν και εργάζονται, έχουν δείξει ελάχιστα σημάδια απόδοσης. τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα