Νέο 'τεχνολογικό' μελάνι βάζει τέλος στα μόνιμα τατουάζ

Νέο 'τεχνολογικό' μελάνι βάζει τέλος στα μόνιμα τατουάζ

Φαίνεται πως βρέθηκε η λύση για όσους αγαπούν τα τατουάζ, αλλά δεν θέλουν να δεσμευτούν μ' αυτά για πάντα (Pics + Video)

Αν σκέφτεσαι να κάνεις κάποιο τατουάζ, άλλα σε τρομάζει η ιδέα ότι το σχέδιο που επέλεξες να "χαράξεις" πάνω στο σώμα σου μπορεί να μην σε εκφράζει στο μέλλον, τότε μάθε πως υπάρχει λύση.

Όχι η νέα λύση που προτείνεται δεν είναι η επώδυνη αφαίρεση με λέιζερ, αλλά κάτι πολύ καλύτερο, το μελάνι που σβήνει όταν βαρεθεί ή μετανιώσει το ότι χτύπησες τατουάζ το όνομα του/ της πρώην.

Για να μην τρέχεις, λοιπόν, στα χειρουργεία για την αφαίρεση ενός τατουάζ που αντέχεις πια να το βλέπεις πάνω σου, φοιτητές χημικής και βιομοριακής επιστήμης του New York University, δημιούργησαν έναν νέο τύπο μελανιού που θα μπορεί να σβήνεται είτε την επόμενη μέρα απ' αυτή που χτύπησες το νέο σου tatto, είτε μετά από κάποια χρόνια.

Το μελάνι αυτό πήρε το όνομα, "Ephemeral", εμπνευσμένο από την ελληνική λέξη "εφήμερος". Η διαδικασία είναι τοπική και θα μπορεί να διαγράφει συγκεκριμένα μέρη του τατουάζ, όπως είναι τα ορθογραφικά λάθη, τα οποία είναι πολύ συνηθισμένα.

Νέο 'τεχνολογικό' μελάνι βάζει τέλος στα μόνιμα τατουάζ

Παράλληλα, η ίδια εταιρία έρχεται και με μια δεύτερη λύση για όσους έχουν κάνει ήδη τη λάθος επιλογή, όσον αφορά το τατουάζ τους, καθώς δημιούργησε ένα μελάνι που μπορεί ο καλλιτέχνης να χρησιμοποιήσει πάνω από το ήδη υπάρχον τατουάζ, ακολουθώντας τα "ίχνη" του.

Νέο 'τεχνολογικό' μελάνι βάζει τέλος στα μόνιμα τατουάζ

Το συγκεκριμένο μελάνι υπόσχεται να κάνει το μόνιμο τατουάζ να εξαφανιστεί σε λίγο καιρό ανώδυνα.

"Το 'Ephemeral' δημιουργήθηκε από μια προσωπική εμπειρία. Έκανα ένα τατουάζ όταν πήγαινα στο κολέγιο και οι γονείς μου εναντιώθηκαν πολύ στην απόφασή μου. Έτσι, με εξανάγκασαν να το αφαιρέσω. Έκανα μόνο μια συνεδρία με αφαίρεση λέιζερ, όταν είδα τα αποτελέσματα αποφάσισα να μην ξαναπάω", αναφέρει ο Joshua Sakhai, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Η ομάδα άρχισε να εργάζεται πάνω στην ιδέα του νέου μελανιού τον Αύγουστο του 2014, εκ τότε αναζητούσε τρόπους για να κάνει το προϊόν όσο πιο αποτελεσματικό γινόταν, πραγματοποιώντας συνεχώς δοκιμές και έρευνες.

(ΠΗΓΗ: Τechinsider)

SHARE:

24Media Network