Ο Αλμούνια απέρριψε τις προτάσεις της Google για τις διαδικτυακές αναζητήσεις

Ο Αλμούνια απέρριψε τις προτάσεις της Google για τις διαδικτυακές αναζητήσεις

Οι προτάσεις της Google όσον αφορά τις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο "δεν είναι αποδεκτές", ανακοίνωσαν οι Βρυξέλλες

Οι προτάσεις που έκανε η Google για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζει τις διαδικτυακές αναζητήσεις δεν επαρκούν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

"Οι τελευταίες προτάσεις δεν είναι αποδεκτές, καθώς δεν είναι προτάσεις που θα μπορούσαν να απαλείψουν τις ανησυχίες μας όσον αφορά τον ανταγωνισμό", δήλωσε ο Αλμούνια σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό ραδιοσταθμό Radio Nacional de España.

Η αδυναμία αυτή να ανταποκριθεί στις ανησυχίες της ΕΕ μπορεί να στοιχίσει στην αμερικανική εταιρεία έως και το 10% του ετήσιου τζίρου της. Το πρόστιμο που μπορεί να της επιβληθεί ενδέχεται να φτάνει τα έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Επιτροπή πραγματοποιεί έρευνα για τις πρακτικές της Google από τον Νοέμβριο του 2010, μετά τη διαμαρτυρία ανταγωνιστών της, όπως η Microsoft, για την κυριαρχία της εταιρείας αυτής στην αγορά μηχανών αναζήτησης στο Ίντερνετ.

Η έρευνα της Επιτροπής επικεντρώθηκε στις ανησυχίες για μια προνομιακή μεταχείριση από την Google των εξειδικευμένων δικών της υπηρεσιών –όπως οι Google Maps, Google Shopping και Google Places– όσον αφορά τον τρόπο που παρουσιάζει τα αποτελέσματα των διαδικτυακών αναζητήσεων, παρακωλύοντας τον ανταγωνισμό και τις επιλογές των χρηστών.

Στην ερώτηση αν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Google, ο Αλμούνια απάντησε: "Όχι, όχι, όχι (...). Αυτήν την στιγμή, αν και έχει μείνει λίγος χρόνος, το μπαλάκι εξακολουθεί να βρίσκεται στο γήπεδο της Google. Όμως εντός μικρού χρονικού πλαισίου, το μπαλάκι θα βρίσκεται εδώ (στην Επιτροπή) και τότε θα είναι η ώρα για την λήψη αποφάσεων".

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει να κλείσει την υπόθεση αυτή την ερχόμενη άνοιξη.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network