Ο Neil ο εξερευνητής είναι ελληνικής καταγωγής και μοιράζεται με τα παιδιά πολύτιμα κομμάτια γνώσης

Ο Neil ο εξερευνητής είναι ελληνικής καταγωγής και μοιράζεται με τα παιδιά πολύτιμα κομμάτια γνώσης

Μια κούκλα που συνδέεται στο Ιnternet, λέει στα παιδιά πράγματα που θέλουν να μάθουν και τα προτρέπει να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες (Pics)

Αποστολή στο Λας Βέγκας, Παναγιώτης Μαρκίδης

Η παρουσία ελληνικών εταιρειών σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας, και μάλιστα με υψηλές βλέψεις σε αγορές όπως η αμερικανική, είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη. Γιατί δεν είναι πολλές οι φορές που καθώς περπατάς ακούς κάπου δίπλα σου να μιλάνε ελληνικά. Και μόνο η συμμετοχή σε μια έκθεση όπως το CES είναι ένα αρκετά φιλόδοξο (και απαραίτητο) βήμα για σχετικά μικρή ελληνική εταιρεία, δεδομένου ότι τα σχετικά κόστη είναι εξωφρενικά υψηλά.

Η Another Circus τόλμησε, ήρθε στο Λας Βέγκας και κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιων σημαντικών ονομάτων της βιομηχανίας των παιδικών παιχνιδιών. Ο Neil ο μικρός εξερευνητής είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Καραπέτσα και της ομάδας του. Στην πρωτότυπη μορφή του είναι μια καλοσχεδιασμένη κούκλα που συνδέεται στο Internet και μπορεί μέσω Cloud να λέει στα παιδιά διάφορα πράγματα που θέλουν να μάθουν.


Τα μικρά αυτά κομμάτια γνώσης στην γλώσσα των τεχνολόγων ονομάζονται wikis (όπως και τα λήμματα της Wikipedia) και συνήθως δημιουργούνται on line με την εθελοντική συνεισφορά διαφόρων δημιουργών. Στην προκειμένη περίπτωση το πλάνο ανάπτυξης του Neil προβλέπει τη δημιουργία μιας διαρκώς αναπτυσσόμενης βάσης με wikis καταρχήν στα αγγλικά και τα ισπανικά, δεδομένου του προσανατολισμού της Another Circus, όσον αφορά στο συγκεκριμένο project.

Ο Neil απευθύνεται σε παιδιά από τριών έως οκτώ ετών. Είναι απλός στον χειρισμό του, με τα βασικά κουμπιά για την εκφώνηση των wikis (play), την επιλογή του επόμενου ή του προηγούμενου και ένα ειδικό κουμπί που δίνει στο παιδί πληροφορίες βάσει τοποθεσίας. Συνοδεύεται από βάση επαναφόρτισης, μέσω της οποίας γίνεται και η on line ανανέωση του περιεχομένου.

Παράλληλα, οι γονείς ενημερώνονται μέσω εφαρμογής στο smartphone και το tablet για τα wikis που προτιμά να μαθαίνει το παιδί του. Μπορούν έτσι να σχηματίσουν πληρέστερη άποψη για τα πράγματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του. Αποστολή του Neil είναι να εισάγει τα παιδιά με απλό τρόπο στον εκπληκτικό κόσμος της γνώσης. H σχετική εφαρμογή απευθύνεται και σε εκείνα, προβάλλοντας τους ερωτήσεις με βάση τα wikis που έχουν ακούσει.

Ακόμα, ο Neil μπορεί να παίζει μουσική και να προτρέπει το παιδί σε διάφορες δραστηριότητες που έχουν ορίσει σε συγκεκριμένες ώρες οι γονείς.

Το πλάνο εξέλιξης του Neil βρίσκεται στη φάση αναζήτησης βασικού χρηματοδότη. Για την ώρα, μερικές εκατοντάδες φράσεις έχουν ηχογραφηθεί στα αγγλικά και τα ισπανικά και είναι διαθέσιμες μέσω Cloud. Οι πρωτότυπες κούκλες παρουσιάστηκαν στο Λας Βέγκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα