Οι προβλέψεις που έκανε ο Μπιλ Γκέιτς πριν 20 χρόνια και έγιναν πραγματικότητα

Bill Gates, Microsoft co-founder and director at Berkshire Hathaway Bill Gates smiles during an interview with Liz Claman of the Fox Business Network in Omaha, Neb., Monday, May 8, 2017. (AP Photo/Nati Harnik)
Bill Gates, Microsoft co-founder and director at Berkshire Hathaway Bill Gates smiles during an interview with Liz Claman of the Fox Business Network in Omaha, Neb., Monday, May 8, 2017. (AP Photo/Nati Harnik) AP

Κανείς δεν περίμενε τις -εξωφρενικές- προβλέψεις του ιδρυτή της Microsoft να βγουν αληθινές.

Το 1999, ο Μπιλ Γκέιτς έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Business @ the Speed of Thought». Στο εν λόγω βιβλίο, ο ιδρυτής της Microsoft κάνει 15 προβλέψεις, οι οποίες εκείνο το διάστημα ίσως να φαίνονταν υπερβολικές.

Όμως, όπως επεσήμανε ο επιχειρηματίας Markus Kirjonen στο ιστολόγιό του, οι προβλέψεις του Γκέιτς αποδείχθηκαν τελικώς «έντονα προφητικές».

Δείτε παρακάτω τι είπε ο δισεκατομμυριούχος ηγέτης της Microsoft πριν 20 χρόνια και βγήκε αληθινός:

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Η πρόβλεψη του Γκέιτς: «Θα αναπτυχθούν αυτοματοποιημένες υπηρεσίες σύγκρισης τιμών, οι οποίες θα επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν τις τιμές σε πολλαπλούς ιστότοπους, καθιστώντας εύκολη την εύρεση του φθηνότερου προϊόντος σε όλους τους κλάδους».

Η πραγματικότητα: Μπορείτε εύκολα πλέον να αναζητήσετε ένα προϊόν στο Google ή την Amazon και να λάβετε διαφορετικές τιμές για το ίδιο προϊόν, ενώ υπάρχουν διάφορα sites όπως το NexTag και το PriceGrabber που είναι ειδικά σχεδιασμένες για συγκρίσεις τιμών.

ΚΙΝΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Η πρόβλεψη του Γκέιτς: «Οι άνθρωποι θα μεταφέρουν μικρές συσκευές που θα τους επιτρέπουν να παραμένουν σε επαφή και να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές από όπου και αν βρίσκονται. Θα μπορούν να διαβάζουν την επικαιρότητα, να ελέγχουν τις πτήσεις που έχουν κάνει κράτηση, να λαμβάνουν πληροφορίες από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και γενικότερα να κάνουν τα πάντα με αυτές τις συσκευές».

Η πραγματικότητα: Με τα smartphones και τα smartwatch μπορούμε να κάνουμε πλέον τα πάντα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Η πρόβλεψη του Γκέιτς: «Οι άνθρωποι θα πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, θα προγραμματίζουν τα οικονομικά τους και θα μπορούν να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους, ηλεκτρονικά».

Η πραγματικότητα: Η τεχνολογία δεν κατάφερε να αλλάξει την υγειονομική περίθαλψη όπως η Uber τη μεταφορά, ωστόσο υπάρχουν sites που διευκολύνουν την εύρεση ενός γιατρού, ενώ μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε εύκολα πληρωμές μέσω ιστότοπων όπως το PayPal και το Venmo.

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΒΟΗΘΟΣ

Η πρόβλεψη του Γκέιτς: «Στο μέλλον θα υπάρχουν προσωπικοί εικονικοί βοηθοί που θα συνδέουν και θα συγχρονίζουν όλες σας τις συσκευές με έξυπνο τρόπο, είτε είναι στο σπίτι είτε στο γραφείο. Επίσης θα μπορούν να ελέγχουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τις ειδοποιήσεις σας και θα σας παρουσιάζουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε».

Η πραγματικότητα: Το Google Now, ένας έξυπνος βοηθός που «τρέχει» σε κινητές συσκευές, διαθέτει τις παραπάνω δυνατότητες. Παράλληλα, έξυπνες συσκευές όπως η Nest συλλέγουν δεδομένα από τις καθημερινές σας συνήθειες και μπορούν για παράδειγμα να ρυθμίσουν αυτόματα τη θερμοκρασία του σπιτιού σας. Επιπλέον, υπάρχει μία σειρά από φωνητικά ελεγχόμενες συσκευές, όπως η Echo του Amazon και το Google Home, τα οποία μπορούννα διαβάσουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε εσάς, καθώς και να σας καθοδηγήσουν μέσω των συνταγών που υπάρχουν στο διαδίκτυο όταν μαγειρεύετε.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

πηγή φωτογραφίας: AP/ Nati Harnik

SHARE:

24Media Network