Πώς θα μπορούσε να μετατραπεί οποιοδήποτε χαρτί σε οθόνη αφής

Πώς θα μπορούσε να μετατραπεί οποιοδήποτε χαρτί σε οθόνη αφής
Μετατρέπουν οποιοδήποτε χαρτί σε tablet αφής shutterstock

Οι μηχανικοί στο Purdue ανέπτυξαν μια διαδικασία εκτύπωσης που καθιστά οποιαδήποτε συσκευασία χαρτιού ή χαρτονιού σε πληκτρολόγιο, πλήκτρα για την αναπαραγωγή μουσικής ή οθόνη tablet.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue ελπίζουν ότι η νέα τους τεχνολογική ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει να μετατρέψουν φύλλα χαρτιού σε tablet, αριθμομηχανές ή να κάνουν ακόμα και μία χάρτινη συσκευασία τροφίμων να είναι διαδραστική.

Ανέπτυξαν μια απλή διαδικασία εκτύπωσης που μετατρέπει οποιαδήποτε συσκευασία χαρτιού ή χαρτονιού σε πληκτρολόγιο ή άλλες εύχρηστες διεπαφές ανθρώπου-μηχανής, όπως για παράδειγμα πλήκτρα για την αναπαραγωγή μουσικής ή οθόνη tablet.

“Οραματίζομαι αυτήν την τεχνολογία για να διευκολύνω την αλληλεπίδραση των χρηστών με τη συσκευασία τροφίμων, ώστε να επαληθεύουν εύκολα εάν το φαγητό είναι ασφαλές για κατανάλωση ή για να δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να υπογράψουν ένα πακέτο που φτάνει στο σπίτι, απλά κουνώντας το δάχτυλό τους πάνω στο κουτί”, είπε ο Martinez, επίκουρος καθηγητής του Purdue.

“Επιπλέον, η ομάδα μας απέδειξε ότι απλά φύλλα χαρτιού από ένα σημειωματάριο μπορούν να μετατραπούν σε διεπαφές αναπαραγωγής μουσικής για τους χρήστες να επιλέξουν τραγούδια, να τα παίξουν και να αλλάξουν την ένταση τους”, σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε:

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μια αυτοδύναμη ηλεκτρονική συσκευή, εντελώς ασύρματη που βασίζεται στο χαρτί”, δήλωσε ο Ramses Martinez. “Αναπτύξαμε μια μέθοδο για να καταστήσουμε το χαρτί απωθητικό στο νερό, το λάδι και τη σκόνη επιστρώνοντας το με πολύ φθοριωμένα μόρια. Αυτή η παντοφοβική επίστρωση μας επιτρέπει να εκτυπώσουμε πολλά στρώματα κυκλωμάτων σε χαρτί χωρίς να κάνουμε το μελάνι να λερώσει από το ένα στρώμα στο επόμενο”.

Ο Martinez είπε ότι αυτή η καινοτομία διευκολύνει την κατασκευή κάθετων αισθητήρων πίεσης που δεν απαιτούν εξωτερική μπαταρία, καθώς συλλέγουν την ενέργεια από την επαφή τους με τον χρήστη.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τους ειδικούς του Purdue University, η ανάπτυξη ηλεκτρονικών συσκευών με βάση το χαρτί υπόκειται σε σημαντικές προκλήσεις, όπως ταχεία υποβάθμιση λόγω υγρασίας και περιορισμένη συμβατότητα με τις υπάρχουσες τεχνολογίες μαζικής παραγωγής. Ωστόσο, κάποια από τα αρνητικά αντισταθμίζονται από το εξαιρετικά φθηνό κόστος εκτύπωσης (<0,25 $ ανά συσκευή).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα