RCS Chat: Η Google δεν περιμένει τους παρόχους και λανσάρει αυτή τον διάδοχο των SMS/MMS

RCS Chat: Η Google δεν περιμένει τους παρόχους και λανσάρει αυτή τον διάδοχο των SMS/MMS

H Google ίσως ενεργοποιήσει μέσα στους επόμενους μήνες την πλατφόρμα Chat, η οποία θεωρητικά θα μετατρέψει την εφαρμογή Messages των Android smartphones σε μια υπηρεσία όπως είναι το iMessage της Apple.

Η Google βλέπει ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών αργούν χαρακτηριστικά να υιοθετήσουν τα RCS (Rich Communication Services) και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, ενεργοποιώντας τα “πλούσια” μηνύματα στα Android smartphones ανεξάρτητα από τον πάροχο στον οποίο συνδέονται.

*RCS: Πρόκειται για τον διάδοχο των SMS/MMS που θα επιτρέψει στους χρήστες να αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, να πραγματοποιούν video κλήσεις και να μοιράζονται την τοποθεσία τους, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι τη σύνδεση στο Internet.

Όπως αναφέρει το Techgear.gr, η Google είχε ανακοινώσει από πέρυσι τον Απρίλιο την πλατφόρμα Chat, η οποία θεωρητικά θα μετατρέψει την εφαρμογή Messages των Android smartphones σε μια υπηρεσία όπως είναι το iMessage της Apple. Ίσως αυτό να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες με την ενεργοποίηση των RCS απευθείας από τη Google.

 

Σύμφωνα με το The Verge, από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι δοκιμές σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, για μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή Messages που θα σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις τα RCS με ένα άγγιγμα. Όταν ανοίγεις την εφαρμογή Messages, θα σου εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα σου προτείνει να αναβαθμίσεις τις συνομιλίες σου στο RCS Chat, αρκεί η συσκευή σου να υποστηρίζει το πρότυπο RCS Universal Profile.

Στο θέμα της ασφάλειας και ιδιωτικότητας, η Google παραδέχεται ότι για την ώρα δεν προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση στο RCS Chat, αλλά επιβεβαιώνει μέσω του επικεφαλής για το Messages, κ. Sanaz Ahari, ότι θα δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα πολύ σύντομα. Τονίζει, επίσης, ότι μέχρι τότε θα διαγράφονται όλα τα μηνύματα των χρηστών από τους servers της αυτόματα αφότου φτάσουν στη συσκευή του χρήστη.

Σε πρώτη φάση, το RCS Chat απέχει αρκετά από το iMessage της Apple, αλλά είναι σαφέστατα ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα περιμένουμε νέα ενημέρωση από τη Google σχετικά με το γενικό λανσάρισμα του σε όλο τον κόσμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα