Σε αναμμένα κάρβουνα η Apple: Έρευνα για τις 'φουσκωμένες' μπαταρίες του iPhone 8

This is the Apple logo on an Apple Store in Pittsburgh Monday, Aug. 31, 2017. (AP Photo/Gene J. Puskar)
This is the Apple logo on an Apple Store in Pittsburgh Monday, Aug. 31, 2017. (AP Photo/Gene J. Puskar) AP

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, οι οθόνες των τηλεφώνων έχουν πιεστεί προς τα έξω και να έχουν φύγει από το κύριο σώμα της συσκευής

Η Apple επιβεβαίωσε ότι ερευνά μια σειρά αναφορών για περιστατικά «φουσκώματος» μπαταριών του iPhone 8, οι οποίες τελικά καταλήγουν να σπάνε τη θήκη της συσκευής.

Το φαινόμενο της φουσκωμένης μπαταρίας εμφανίζεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το CNet έκανε μια σύνοψη όλων των σχετικών δημοσιευμάτων και βρήκε λιγότερες από 10 τέτοιες περιπτώσεις σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ελλάδα, ο Καναδάς, η Κίνα και η Ταϊβάν.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα οι οθόνες των τηλεφώνων εμφανίζονται να έχουν πιεστεί προς τα έξω και να έχουν φύγει από το κύριο σώμα της συσκευής.

Κάποια είναι τηλέφωνα που έχουν χρησιμοποιηθεί ενώ άλλα εμφανίζουν νέες συσκευές που «άνοιξαν» στα κουτιά τους.

Σύμφωνα με το MacRumours, κάποια από τα τηλέφωνα εκδήλωσαν το πρόβλημα αφότου φορτίστηκαν τη νύχτα. Η ιστοσελίδα περιγράφει το ζήτημα ως «αστοχία μπαταρίας» και λέει ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη που μερικά από τα εκατομμύρια iPhone 8 που παραδόθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν βλάβες.

Μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί αναφορές αναφλέξεων ή εκρήξεων που να σχετίζονται με το νέο iPhone, κι αυτό περιορίζει κάπως την ανησυχία ως προς το κατά πόσο έχουμε να κάνουμε με ένα καταστροφικό σχεδιαστικό σφάλμα όπως αυτό του Galaxy Note 7 της Samsung.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η συγκεκριμένη συσκευή της Samsung έπιανε φωτιά κι αυτό συνέβη αρκετά τακτικά ώστε να ανακληθούν όλες οι συσκευές του συγκεκριμένου μοντέλου, γεγονός που κόστισε στην κορεατική εταιρεία 5 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της απώλειας εσόδων.

Η Apple είναι λακωνική για την ώρα αναφορικά με τις «φουσκωμένες» μπαταρίες, λέγοντας  μόνο ότι εξετάζει το ζήτημα χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ένας αναλυτής του κλάδου των μπαταριών, όμως, μιλώντας στο The Verge είπε ότι τα στελέχη της Apple θα κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» ελπίζοντας ότι οι μεμονωμένες αναφορές δεν θα καταλήξουν τελικά να αφορούν ένα πολύ μεγαλύτερο και ανεξέλεγκτο ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

Αυτός είναι ο πιο «καυτός» κλάδος για επενδύσεις
Ποιες μετοχές θα καταρρεύσουν αν «κρασάρει» το bitcoin
Με αυτή τη startup η General Motors θα τελειοποιήσει τα αυτόματα αυτοκίνητα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network