Σκληραίνει στάση η Ευρώπη απέναντι στην Google

Σκληραίνει στάση η Ευρώπη απέναντι στην Google

Οι αρχές της Ευρώπης φαίνεται ότι - επιτέλους – αντελήφθησαν τον κίνδυνο από το μονοπώλιο που έχει δημιουργήσει ο αμερικανικός κολοσσός

Δεν φαίνεται να κλείνει με τίποτα ο φάκελος “Google” για τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πιθανό να αναθεωρήσει ορισμένους όρους του διακανονισμού που είχε προχωρήσει τον Φεβρουάριο, με στόχο την αντιμετώπιση των ανησυχιών γύρω από την δεσπόζουσα θέση που κατέχει το “ψαχτήρι” της Google στις online αναζητήσεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την πηγή της WSJ δεν αποκλείεται η απόφαση για την υπόθεση να ληφθεί από τον διάδοχο του νυν επικεφαλής για θέματα ανταγωνισμού της ΕΕ μίας και η θητεία του τελευταίου ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο

Η υπόθεση της κατάχρησης της μονοπωλιακής θέσης είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για την Google καθώς η τεχνολογική εταιρεία αντιμετωπίζει κατηγορίες για θέματα που κυμαίνονται από την φορολογία έως αυτά πνευματικών δικαιωμάτων. Και σαν να μην έφθανε αυτό κινδυνεύει πλέον να αντιμετωπίσει και την κατηγορία της συνέργειας σε κατασκοπία. Όπως έγινε γνωστό πέρυσι η NSA χρησιμοποιούσε τα δικτυακούς τόπους όπως η Google για να κατασκοπεύει μεταξύ των άλλων και Ευρωπαίους πολίτες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο να έρχεται μία υπόθεση για τέταρτη φορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Google δείχνει όμως και την θέληση του Χ. Αλμούνια να εμβαθύνει τις έρευνες σε ότι αφορά το “μονοπώλιο” της αμερικανικής εταιρείας και τα υπόλοιπα “αμαρτήματα” της. Πλέον πρόσφατο, του λειτουργικό σύστημα Android για κινητά τηλέφωνα. Η ρυθμιστική αρχή απέστειλε πρόσφατα νέες αιτήσεις για πληροφορίες από κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και άλλα εμπλεκόμενα μέρη ένα χρόνο μετά από την αποστολή της πρώτης παρτίδας ερωτηματολογίων. Σύμφωνα με πηγή της WSJ, η έρευνα για το Android δεν είναι ακόμη επίσημη, όμως δεν αποκλείεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.


SHARE:

24Media Network