Smartphones… πρωταθλητές στην αυτονομία!

Smartphones… πρωταθλητές στην αυτονομία!

Βρίσκεσαι όλη μέρα εκτός ή χρησιμοποιείς ασταμάτητα το κινητό σου;

Τότε ένα smartphone με υψηλή αυτονομία είναι αυτό που σου χρειάζεται. Ένα κινητό που θα μπορεί να σε συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να σε προβληματίζει πόσο θα αντέξει προτού… «ζητήσει» μια πρίζα και φόρτιση. Αλλά ακόμη και σε τέτοιο σενάριο, η φόρτιση οφείλει να είναι γρήγορη για να συνεχίσεις από εκεί που έμεινες χωρίς μεγάλη αναμονή.

Κι όχι απλά να συνεχίσεις, αλλά με ταχύτητα κι αξιοπιστία, μιας και από μόνη της η αυτονομία δεν είναι το παν. Πρέπει όσα χρειάζεσαι να γίνονται αστραπιαία, χωρίς καθυστερήσεις ή πτώσεις σε επιδόσεις όσο κι αν χρησιμοποιείς τη συσκευή. Ποια τέτοια κινητά υπάρχουν που θα μπορούσαν να σε καλύψουν;

Realme 8 Pro


Από τις πιο ξεχωριστές επιλογές στη mid-range κατηγορία, το Realme 8 Pro ξεχωρίζει για το πλήθος εντυπωσιακών δυνατοτήτων του παρά την προσιτή του τιμή. Με μπαταρία 4500mAh, μπορεί να αντέξει άνετα μια ημέρα χρήσης -ίσως και λίγο περισσότερο για πιο ήπια σενάρια- κι όταν έρθει η αναπόφευκτη στιγμή της φόρτισης, η τεχνολογία SuperDart Charging 50W υπόσχεται το κινητό σου να βρεθεί στις επάλξεις σε ελάχιστο χρόνο. Αναμφίβολα, στη χαμηλή κατανάλωση βοηθά η Super AMOLED οθόνη 6.4” που προσφέρει άψογα μαύρα και χρώματα παράλληλα εξοικονομώντας ενέργεια στα σκοτεινά σημεία.

Πέραν αυτής, ο επεξεργαστής Snapdragon 720G υπόσχεται να σε υποστηρίξει σε καθημερινή χρήση κάθε είδους, ακόμη και σε παιχνίδια. Τα κινητά της Realme είναι επίσης γνωστά για τις επιδόσεις τους στο κομμάτι της φωτογραφίας κι έτσι το Realme 8 Pro προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε εκείνο τον τομέα. Μια άριστη, ισορροπημένη συσκευή για μικτή καθημερινή χρήση με υψηλή αυτονομία και επιδόσεις.

Xiaomi Poco F3


Ισχυρές επιδόσεις, υψηλή αυτονομία, προσιτή τιμή. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα κινητό σαν το Xiaomi Poco F3; Συνδυάζει μεγάλη οθόνη AMOLED 6.67” με μπαταρία 4520mAh και ταχεία φόρτιση 33W, δίνοντάς σου την ελευθερία να χρησιμοποιείς το κινητό σου όλη μέρα χωρίς φόβο να «ξεμείνεις» και η ταχεία φόρτιση θα σε απασχολήσει λίγο – συγκεκριμένα, λιγότερο από μια ώρα για πλήρη φόρτιση. Όταν το χρησιμοποιείς, δύσκολα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα, χάρη στον επεξεργαστή Snapdragon 870 που αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων που θα βρεις σε κινητό σήμερα.

Χάρη σε αυτόν, γίνεται σωστή διαχείριση ενέργειας και όλες οι «πόρτες» ανοίγουν, για χρήση πολλαπλών εφαρμογών ταυτόχρονα, ασταμάτητο gaming στην οθόνη που υποστηρίζει έως και 120Hz κι οτιδήποτε άλλο φανταστείς. Τα διπλά ηχεία του υποστηρίζουν ήχο Dolby Atmos για συναρπαστικά παιχνίδια, μουσική και ταινίες ενώ φυσικά η κάμερά του είναι περισσότερο από ικανή να απαθανατίσει μοναδικές εικόνες με εξαιρετική ποιότητα και λεπτομέρεια.

Samsung Galaxy S21


Μια από τις καλύτερες συσκευές τόσο σε αυτονομία όσο και σε επιδόσεις, το Samsung Galaxy S21 είναι μια άριστη λύση για όσους θέλουν κινητό επιπέδου ναυαρχίδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ένα πιο μικρό μέγεθος από τα ισχυρότερα «αδέρφια» του. Με οθόνη Dynamic AMOLED X2 μεγέθους 6.2” και πρακτικά ανύπαρκτα περιθώρια, είναι άκρως φορητό και μέσα στο σώμα του κρύβονται… εκπληκτικά πράγματα. Πρώτο και κύριο η μπαταρία 4000mAh που συνεργατικά με τον βελτιωμένο επεξεργαστή Exynos 2100 και την οθόνη κάνουν οικονομία στην ενέργεια αλλά όχι στις επιδόσεις, οπότε μπορείς για σχεδόν μια ημέρα να απολαμβάνεις το κινητό σου χωρίς διακοπές. Όταν έρθει η ώρα της φόρτισης, σε κάτι περισσότερο από μια ώρα θα είσαι και πάλι έτοιμος για οτιδήποτε έκανες για άλλες τόσες ώρες.

Η προηγμένη κάμερά του υπόσχεται μοναδικές εικόνες, καλύτερες των οποίων μπορούν να παράγουν μονάχα τα δύο «αδερφάκια» του (S21+ και S21 Ultra) οπότε θα χαρείς τη μαγεία της φωτογραφίας χωρίς περιορισμούς. Αν είσαι πιο πολύ του gaming, ο ρυθμός ανανέωσης που αγγίζει τα 120Hz θα σε κάνει να εκτιμήσεις όσο ποτέ πριν κάθε παιχνίδι χάρη στην ομαλότητα των κινήσεων. Αν είσαι περισσότερο φίλος της φωτογραφίας, τότε τα πράγματα είναι πολύ ευχάριστα μιας και ενσωματώνει ένα εκ των κορυφαίων συστημάτων κάμερας για να απαθανατίζεις με φανταστική λεπτομέρεια κάθε σου στιγμή.

Apple iPhone 11


Κομψό και στιλάτο, το iPhone 11 μπορεί άνετα να σου κρατήσει μια ημέρα χρήσης χωρίς να ανησυχείς για την ύπαρξη πρίζας, χάρη αφενός στην μπαταρία του (χωρητικότητας 3110mAh) και αφετέρου στον επεξεργαστή και το λειτουργικό iOS. Κρατώντας το μέγεθος πιο κοντά στα μικρότερα κινητά από ότι στα υπόλοιπα, διαθέτει οθόνη Liquid Retina HD 6.1” με μικρά περιθώρια περιμετρικά της κι έτσι μπορείς εύκολα να το έχεις παντού μαζί σου, χωρίς να θυσιάζεται η πρακτικότητά του – η διαθέσιμη έκταση της οθόνης είναι αρκετή για να απολαύσεις βίντεο και παιχνίδια με φανταστική ποιότητα εικόνας. Τα παιχνίδια που υποστηρίζονται είναι ουκ ολίγα κι έτσι μπορείς να «χαθείς» σε κάποιον από τους διαθέσιμους τίτλους.

Για την κάμερα και τις δυνατότητές της, όσα και να ειπωθούν, πάντοτε θα είναι λίγα. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα συστήματα κάμερας που θα βρεις σε κινητό, ικανό να αποδώσει τόσο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και φυσικά «μαγεύει» όταν ο φωτισμός επαρκεί. Διατηρεί άψογα τα χρώματα και προστατεύει τους τόνους, δε δημιουργεί αισθητό θόρυβο στα σκοτεινά σημεία και θα σε εντυπωσιάσει τόσο σε πορτρέτα με τα φανταστικά διακριτικά εφέ που χρησιμοποιεί όσο και σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο. Με ένα iPhone, είναι δύσκολο να βρεθείς σε κατάσταση που κάτι δε σε εξυπηρετεί.

OnePlus 9 Pro


Η ναυαρχίδα που τα καταφέρνει περίφημα σε κάθε σημείο δημιουργήθηκε από τη OnePlus και εντυπωσιάζει μόνο κοιτώντας τη. Όταν… ξεπεράσει κανείς το design, θα βρει μια μπαταρία 4500mAh και υπέρ-ταχεία φόρτιση Warp Charge 65W που σε λιγότερο από μισή ώρα θα γεμίσει τη μπαταρία από το 0% στο 100% – εξωπραγματικοί αριθμοί. Όμως η μπαταρία του δε θα χρειάζεται τόσο συχνά φόρτιση, καθώς άνετα μπορεί να αντέξει μια ημέρα χρήσης και κάτι παραπάνω, με τη βοήθεια της Fluid LTPO AMOLED οθόνης μεγέθους 6.7”. Ο ρυθμός ανανέωσής της προσαρμόζεται δυναμικά από τα 120Hz έως και το 1Hz βάσει του περιεχομένου που εμφανίζεται, οπότε εξοικονομεί ενέργεια χωρίς να εξοικονομεί δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ενσωματώνει τον καλύτερο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 888 5G και προσφέρει ασύλληπτες ταχύτητες σε κάθε πιθανό σενάριο χρήσης αλλά και συνδεσιμότητα 5G για να απολαύσεις εξίσου υψηλές ταχύτητες δικτύου. Η κάμερά του δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ιστορική Hasselblad και πρόκειται για μια από τις καλύτερες της αγοράς, σε χρήσεις από πορτρέτα έως φωτογράφιση τοπίων. Μάλιστα, επιτρέπει την καταγραφή βίντεο σε 4K/120fps ή 8K/60fps, συνδυασμούς ανάλυσης και ρυθμού καρέ που ακόμη και επαγγελματικές μηχανές δεν μπορούν να αγγίξουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα