Τέλος εποχής για το iTunes - Με τρεις νέες υπηρεσίες το αντικαθιστά η Apple

Τιμ Κουκ
Τιμ Κουκ AP

Άλλαξε τα δεδομένα στη μουσική βιομηχανία και τη ψηφιακή ψυχαγωγία, αλλά ήρθε η ώρα να "αποσυρθεί". Ή μάλλον καλύτερα να αντικατασταθεί. Ο λόγος για το iTunes της Apple που πλέον δίνει τη θέση του σε τρεις νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες.

«Τέλος εποχής» για τη μουσική υπηρεσία iTunes, που είχε εμφανιστεί το 2001, καθώς η Apple ανακοίνωσε ότι την αντικαθιστά με τις τρεις ξεχωριστές εφαρμογές Apple Music, Apple Podcasts και Apple TV.

Όπως προκύπτει και από τα ονόματά τους, οι νέες εφαρμογές θα είναι μία για την μουσική, μία για αναμετάδοση και μία για την τηλεόραση.

Αυτό, μεταξύ άλλων, έχει ως συνέπεια ότι οι χρήστες δεν θα υποχρεούνται πια να χρησιμοποιούν το iTunes για να συγχρονίζουν τα iPhones τους με τους υπολογιστές τους. Μέσω των νέων εφαρμογών, η Apple ευελπιστεί να προσαρμοστεί καλύτερα στα νέα δεδομένα της εποχής, αλλά και να μην "βαραίνουν" τις συσκευές των χρηστών.

Το iTunes άλλαξε τους κανόνες τόσο στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας όσο και στην μουσική βιομηχανία, φέρνοντας επανάσταση και δημιουργώντας νέα δεδομένα μετά την εμφάνισή του στις αρχές του 21ου αιώνα. Το ψηφιακό περιεχόμενο του iTunes είναι μάλλον απίθανο να "εξαφανιστεί" και αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσω διαφορετικών επιλογών.

Στην ίδια εκδήλωση, την ετήσια διεθνή συνάντηση των προγραμματιστών της (WWDC) στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, η εταιρεία ανακοίνωσε τα νέα αναβαθμισμένα λειτουργικά συστήματα iOS 13, iPad OS και MacOS Catalina για τις συσκευές της (iPhones, iPads, Macs, Apple Watches), καθώς και ένα νέο υπολογιστή Mac Pro, με οθόνη ανάλυσης 6Κ, ο οποίος θα βγει στην αγορά φέτος το φθινόπωρο με αρχική τιμή 6.000 δολαρίων.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία θα προσφέρει στους χρήστες τη νέα δυνατότητα "Sign in with Apple", ώστε -αν θέλουν- να χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους Apple, αντί τους λογαριασμούς Google ή Facebook, για να συνδέονται στις διάφορες εφαρμογές, κάτι που -κατά την εταιρεία- θα προστατεύσει καλύτερα τα δεδομένα των χρηστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Apple
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης Google, Apple, Amazon και Facebook

Mac Pro: Αυτό είναι το νέο "κτήνος" της Apple που ξεκινά από τα $5.999

MacOS Catalina: Η νέα μεγάλη έκδοση με διάσπαση του iTunes και πολλές νέες λειτουργίες

Apple: Παρουσιάστηκε το iOS 13 - Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του

SHARE: