Το TikTok προχωρά σε απολύσεις

Το TikTok προχωρά σε απολύσεις
To TikTok ανήκει στην κινεζική ByteDance. AP Photo/Kiichiro Sato, File

To TikTok κάνει παγκόσμια αναδιάρθρωση που αφορά απολύσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία. Πηγές και εκπρόσωποι της πλατφόρμας δεν συμφωνούν για το λόγο -ή τον αριθμό αυτών που έχασαν τη δουλειά τους.

Το TikTok έχει κινήσει διαδικασίες παγκόσμιας αναδιάρθρωσης. Που περιλαμβάνει και πολλές απολύσεις σε όλα τα γραφεία (ΗΠΑ, Ευρώπη, Μεγάλη Βρετανία). Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι είναι τουλάχιστον 10.000.

Η πλατφόρμα που ανήκει στην κινεζική ByteDance και κατέκτησε τον πλανήτη εν μέσω πανδημίας, ξεπέρασε το 1.000.000.000 μηνιαίους χρήστες τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετρούσε χιλιάδες εργαζομένους σε όλον τον κόσμο.

Έγινε και ο λόγος να λανσάρουν ανταγωνιστικά προϊόντα το Facebook (Meta) και το YouTube (Google).

Όπως αναφέρει το Wired, στην αρχή της εβδομάδας εργαζόμενοι στην Ευρώπη ενημερώθηκαν πως οι δουλειές τους κινδυνεύουν. Τους προειδοποίησαν να περιμένουν προσκλήσεις για να συναντηθούν με τους υπεύθυνους του ανθρώπινου δυναμικού.

Κάποιοι εκ των εργαζομένων στη Μεγάλη Βρετανία ενημερώθηκαν πως μπορεί να χάσουν τις δουλειές τους. Αυτές οι απολύσεις είχαν να κάνουν με συγκεκριμένα τμήματα. Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ, ορισμένοι ειδοποιήθηκαν πως οι ρόλοι τους δεν υπάρχουν πια.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως παύονται τα σχέδια για επέκταση ορισμένων τμημάτων.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν από ανώτερο στέλεχος της εταιρίας, με την εκπρόσωπο Τύπου του TikTok, Anna Sopel να λέει ότι η επιχείρηση συχνά κάνει αναπροσαρμογές στο προσωπικό της, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι στόχοι.

Υπάρχει ένας μικρός αριθμός ρόλων, εντός των τμημάτων επιχειρήσεων και μάρκετινγκ, που άλλαξαν. Αυτό όμως, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναδιάρθρωση σε όλη την εταιρία” επισήμανε.

Δεν σχολίασε κάτι για την προσθήκη του ΤikTok στη λίστα με τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας που εσχάτως αποφάσισαν να ‘παγώσουν’ τις προσλήψεις τους ή/και έκαναν απολύσεις, υπό το φόβο της ‘επέλασης’ της οικονομικής ύφεσης.

Ειδικά το TikTok εγκατέλειψε το πλάνο της επέκτασης της πλατφόρμας live αγορών (TikTok Shop) που θεωρείται νέα πηγή εσόδων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Άλλο στέλεχος του app είπε στο Wired ότι οι απολύσεις επικεντρώθηκαν σε άτομα και ομάδες, των οποίων οι διευθυντές πίστευαν ότι δεν συνεισέφεραν αρκετά. Ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των απολύσεων είναι μικρότερος των 100.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα