Twitter: Ο Ίλον Μασκ αλλάζει το logo – “Αντίο σε όλα τα πουλιά”

Twitter: Ο Ίλον Μασκ αλλάζει το logo – “Αντίο σε όλα τα πουλιά”
Ίλον Μασκ AP Photo/ Benjamin Fanjoy

Έτοιμος να αλλάξει σύντομα το λογότυπο του Twitter και να "ξεφορτωθεί" το γαλάζιο πουλί που για χρόνια αποτελεί σήμα κατατεθέν της δημοφιλούς πλατφόρμας δηλώνει ο Ίλον Μασκ

Την πρόθεσή του να αλλάξει το λογότυπο του Twitter γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ίλον Μασκ το πρωί της Κυριακής (23/7).

Συγκριμένα, έγραψε πως “σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το εμπορικό σήμα του Twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά”.

Σε ανάρτηση που ακολούθησε, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης πρόσθεσε: Αν απόψε αναρτηθεί ένα αρκετά καλό logo X, θα το κάνουμε να βγει live σε παγκόσμια κλίμακα αύριο”.

Έπειτα, όπως αναφέρει ο Guardian, δημοσίευσε μια εικόνα ενός “Χ” που αναβοσβήνει και αργότερα σε μια ηχητική συνομιλία στο Twitter Spaces απάντησε “Ναι” όταν ρωτήθηκε αν θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter, προσθέτοντας ότι “θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό”.

Υπό την ταραχώδη θητεία του Μασκ από τότε που αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο, η εταιρεία άλλαξε την επιχειρηματική της ονομασία σε X Corp, για να ανατανακλά το όραμα του δισεκατομμυριούχου να δημιουργήσει μια “σούπερ εφαρμογή” όπως το WeChat της Κίνας.

Ο ιστότοπος του Twitter αναφέρει ότι το λογότυπό του, που απεικονίζει ένα μπλε πουλί, αποτελεί “το πιο αναγνωρίσιμο περιουσιακό του στοιχείο”. “Γι’ αυτό και το προστατεύουμε τόσο πολύ”, προσθέτει.

Σημειώνεται πως το πουλί αντικαταστάθηκε προσωρινά τον Απρίλιο από τον σκύλο shiba inu του Dogecoin, προκαλώντας αίσθηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα