Άδεια έμειναν τα μισά δωμάτια στα ελληνικά ξενοδοχεία τον Απρίλιο

Άδεια έμειναν τα μισά δωμάτια στα ελληνικά ξενοδοχεία τον Απρίλιο
Ξενοδοχεία στη Σαντορίνη iStock

Η έρευνα του ΙΤΕΠ δείχνει χαμηλότερες πληρότητες για τα ορεινά ξενοδοχεία, αλλά μεγαλύτερη τιμή δωματίου σε σχέση με τα ξενοδοχεία πόλης.

Παρά την αύξηση στις πληρότητες στο σύνολο των ξενοδοχείων στην Ελλάδα κατά τον Απρίλιο, σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, τα ποσοστά κινήθηκαν κοντά στο 50%, ενώ ανοικτά ήταν εννέα στα δέκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) που αφορά τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας ορεινού όγκου και πόλεων, για την αποτύπωση των βασικών παραμέτρων μέσης τιμής και πληρότητας, το σύνολο των ξενοδοχείων της χώρας τον Απρίλιο κατέγραψε μέση πληρότητα κατά 48,7%.

Το ποσοστό αυτό αναλογεί στο 90,3% των ανοικτών ξενοδοχείων, ενώ η μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου περιορίστηκε στα 62 ευρώ. Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2022, ήταν ανοικτό το 85% των ξενοδοχείων της χώρας, που κατέγραψαν μέση πληρότητα 38,4% και μέση τιμή διάθεσης 53 ευρώ.

Τον Απρίλιο τα ξενοδοχεία πόλης συνεχούς λειτουργείας ήταν ανοικτά σε ποσοστό 90,4% και σημείωσαν μέση πληρότητα 51,0% και μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου 60 ευρώ. Τον Μάρτιο του ’22 η πληρότητα ήταν στο 39,9% και η τιμή δωματίου στα 51 ευρώ.

Σχετικά με τα ορεινά ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, αυτά ήταν επίσης ανοικτά σε ποσοστό 90,1% καταγράφοντας χαμηλότερη μέση πληρότητα που ανήλθε σε ποσοστό 37,7% και σημαντικά αυξημένη μέση τιμή διάθεσης των δωματίων στα 72 ευρώ. Το Μάρτιο που μας πέρασε αυτά τα ξενοδοχεία είχαν πληρότητα 31,3% και τιμή διάθεσης 60 ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα