Άγιος Βαλεντίνος: Πιο ρομαντική χώρα του κόσμου η Ελλάδα – Σε ποιες ταξιδεύουν τα περισσότερα ζευγάρια

Άγιος Βαλεντίνος: Πιο ρομαντική χώρα του κόσμου η Ελλάδα – Σε ποιες ταξιδεύουν τα περισσότερα ζευγάρια
iStock

Η έρευνα της Airbnb για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αποκαλύπτει τους πιο ρομαντικούς προορισμούς και κατοίκους. Που βρίσκεται η χώρα μας.

Στην πιο ρομαντική χώρα του κόσμου ζουν οι Έλληνες, οι οποίοι είναι οι δεύτεροι πιο ρομαντικοί ταξιδιώτες και προφανώς και δεν χρειάζεται να μετακινηθούν για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αφού η χώρα μας ψηφίστηκε ως «Ο πιο ρομαντικός προορισμός» ανάμεσα σε ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί.

Οι ξενοδόχοι μετά τους εμπόρους είναι εκείνοι που επωφελούνται περισσότερο από την γιορτή των ερωτευμένων, με τον κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας να φαίνεται ότι δεν εγκαταλείπει την «παράδοση» της ημιδιαμονής ή και τις διαμονής σε κάποιο κατάλυμα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η έρευνα της Airbnb για τις κορυφαίες τάσεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αποκάλυψε ότι οι «πιο ρομαντικοί ταξιδιώτες» προέρχονται από την Ολλανδία, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατάταξη με τους επισκέπτες που ταξιδεύουν περισσότερο σε ζευγάρια.

Την 2η θέση την πήραν οι Έλληνες. Η έρευνα ανέδειξε την Ελλάδα ως τον «πιο ρομαντικό προορισμό» της Airbnb, με το μεγαλύτερο ποσοστό ζευγαριών που ταξιδεύουν να την επιλέγουν, ενώ η Ταϊλάνδη αναδείχθηκε ως ένας από τους πιο οικονομικούς προορισμούς για ζευγάρια για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Η εταιρεία κρατήσεων καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων ανακοίνωσε ότι πέρυσι το κέδρος από μια τέτοια κράτηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Αγίου Βαλεντίνου ήταν πάνω από 400 δολάρια.

Οι πιο ρομαντικοί ταξιδιώτες – Στη δεύτερη θέση οι Έλληνες

Οι πιο ρομαντικοί ταξιδιώτες του κόσμου, δηλαδή οι χώρες από τις οποίες ταξιδεύουν τα περισσότερα ζευγάρια, σύμφωνα με την έρευνα της Airbnb είναι:

  1. Ολλανδία
  2. Ελλάδα
  3. Κορέα
  4. Γερμανία
  5. Οι Φιλιππίνες
  6. Ουγγαρία
  7. Αυστρία
  8. Ιταλία
  9. Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Αργεντινή

Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί

Η έρευνα εξέτασε επίσης ποιες χώρες είναι πιο δημοφιλείς για ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα, που φημίζεται για την καταγάλανη θάλασσα και τις πανέμορφες παραλίες της, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

  1. Ελλάδα
  2. Ουγγαρία
  3. Πορτογαλία
  4. Ιταλία
  5. Οι Φιλιππίνες
  6. Ολλανδία
  7. Κόστα Ρίκα
  8. Κορέα
  9. Ινδία
  10. Αργεντινή

Οι πιο οικονομικοί προορισμοί για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ποιοι είναι όμως οι πιο οικονομικοί προορισμοί για να ταξιδέψει ένα ζευγάρι και να γιορτάσει τον έρωτα του και να πληρώσει μεταξύ 25 και 58 δολάρια τη βραδιά;

Η έρευνα του Airbnb αποκαλύπτει:

  1. Ταϊλάνδη
  2. Ινδία
  3. Μαλαισία
  4. Φιλιππίνες
  5. Αργεντινή
  6. Κολομβία
  7. Βραζιλία
  8. Ιαπωνία
  9. Ουγγαρία
  10. Νότια Αφρική
  11. Χιλή

Τα κέρδη από τον Άγιο Βαλεντίνο

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών έως και αμέσως μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέρυσι, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων κέρδισαν σχεδόν 550 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Μόνο οι προγραμματισμένες δαπάνες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένετε να φτάσουν περίπου τα 26 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2023. Πρόκειται για αύξηση περίπου δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Statista.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα