Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πόσο κοστίζουν τα δωμάτια και οι σουίτες στα ξενοδοχεία που θα μείνουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πόσο κοστίζουν τα δωμάτια και οι σουίτες στα ξενοδοχεία που θα μείνουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια INTIME NEWS

Από την ιστορική Μεγάλη Βρεταννία στην πλατεία συντάγματος και μέχρι σε ξενοδοχείο στις πλαγιές του Λυκαβηττού διαμένουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών που θα παρευρεθούν σήμερα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνταντίνου. Ποιο είναι το κόστος των δωματίων;

Τέσσερα είναι τα κύρια ξενοδοχεία που διαμένουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών, που ήρθαν από όλη την Ευρώπη στην Αθήνα για να παρευρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Προτιμήθηκαν πολυτελή ξενοδοχεία πέριξ της Μητρόπολης Αθηνών, προφανώς για λόγους πρακτικούς και ασφάλειας.

Τα γεύματα και τα δείπνα που θα δώσει η οικογένεια του εκλιπόντος, θα γίνουν όπως έγινε γνωστό, όλα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, το οποίο και φιλοξενεί τους περισσότερους καλεσμένους. Το ιστορικό ξενοδοχείο του Συντάγματος, είναι το μόνο στην Αθήνα που διαθέτει μάλιστα Βασιλική σουίτα.

Καλεσμένοι της κηδείας ακόμη θα μείνουν στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, Electra Palace και St. George Lycabettus Lifestyle Hotel. To NEWS 24/7 έλεγξε τις τιμές των δωματίων και των σουιτών αυτών των ξενοδοχείων, όπως αυτές δημοσιεύονται στα επίσημα site τους.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρεταννίας στην πλατεία Συντάγματος, στη grand domme της Αθήνας, διαμένουν εδώ και αρκετές ημέρες τα μέλη της οικογένειας τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αλλά και αρκετοί εστεμμένοι και άλλοι. Ο γιός του Παύλος με τη σύζυγο του Μαρί Σαντάλ και τα πέντε παιδιά τους, καθώς και ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας με την σύζυγο του Λετίθια, η Μαργαρίτα της Δανίας με τον γιο της Φρεδερίκο, ο πρίγκιπας της Νορβηγίας Χαουκούν, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας και ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Συμεών, κατέλησαν από χτες στα δωμάτια και τις σουίτες του διάσημου ξενοδοχείου. Η Μεγάλη Βρεταννία, μέλος της αλυσίδας Marriott International, λειτουργεί κάτω από το πολυτελές brand “A Luxury Collection” και ανήκει στην εταιρεία ΛΑΜΨΑ Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη.

Στο πολυτελές, πεντάστερο ξενοδοχείο, διαμένουν κατά καιρούς, πολλές διασημότητες που επισκέπτονται τη χώρα μας, καθώς το άριστο πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικότητας που εφαρμόζει, δεν αφήνει «παράθυρα» για διαρροές από την παραμονή των celebrity επισκεπτών του.

Η πολυβραβευμένη Μεγάλη Βρεταννία, βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας από το 1874. Διαθέτει 320 δωμάτια, ανάμεσα τους 58 σουίτες, με υπηρεσία μπάτλερ, καθώς και εστιατόρια και μπαρ, roof graeden, Spa και γυμναστήριο, αλλά και καταστήματα.

Η βασιλική σουίτα

Το ξενοδοχείο διαθέτει τη μοναδική βασιλική σουίτα στην Αθήνα, στον πέμπτο όροφο, ενός υπνοδωματίου και δύο μπάνιων που εκτείνεται σε 400 τ.μ. Οι εσωτερικοί χώροι είναι πολυτελώς διακοσμημένοι, με έπιπλα ντυμένα από βελούδο και μετάξι και αντίκες υψηλής ποιότητας και αξίας. Το μεγάλου μεγέθους κυρίως υπνοδωμάτιο περιλαμβάνει ιδιωτικό καθιστικό, μεγάλες ντουλάπες και ξεχωριστή γκαρνταρόμπα.

Εντυπωσιακό είναι το σαλόνι της σουίτας, που είναι διακοσμημένο με εξαιρετικά αυθεντικά έργα τέχνης. Διπλές πόρτες οδηγούν στην τραπεζαρία με τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 14 άτομα. Από τα πολλά παράθυρά της σουίτας, οι ένοικοι της απολαμβάνουν τη θέα στην Ακρόπολη, τη Βουλή και το Λυκαβηττό.

Ποιο είναι το κόστος διαμονής

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο βασιλιάς της Ισπανίας, ή κάποιος άλλος από τους εστεμένους θα μείνει στη Βασιλική σουίτα της Μεγάλης Βρεταννίας. Στη διάθεση τους έχουν ακόμη 58 σουίτες, ανάμεσα τους και μια προεδρική, αλλά και απλά δωμάτια.

Για σήμερα όποιος θέλει να μείνει στο ξενοδοχείο σε κλασικό δίκλινο δωμάτιο 27τ.μ., χωρίς θέα, θα πληρώσει 490 ευρώ. Τα deluxe δωμάτια ξεκινούν από 550 ευρώ το βράδυ και έχουν θέα την πόλη. Την επόμενη εβδομάδα η τιμή για το κλασικό δωμάτιο, πέφτει στα 362 ευρώ.

Η τιμή για την σουίτα των 40 τ.μ. με θέα αυλή, κοστίζει 753 ευρώ αυτή την εποχή, ενώ η Grand σουίτα των 50 τ.μ. κοστίζει τη βραδιά 1.069. Η σουίτα των δύο υπνοδωματίων, κοστίζει 1.953 ευρώ. Η Executive Acropolis σουίτα με ένα υπνοδωμάτιο κοστίζει 2.483 ευρώ τη νύχτα.

Για τη Bασιλική και Προεδρική σουίτα δεν υπάρχουν δημοσιευμένες τιμές online, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι τιμές του ξεπερνούν πολλές φορές 25.000 ευρώ τη βραδιά.

Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza

Το έτερο γειτονικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, το NJV Athens Plaza, που φέρεται να μένουν ο Αλβέρτος του Μονακό και η αδελφή του, διαθέτει 162 δωμάτια και 18 καλαίσθητες σουίτες. Στη διάθεση των καλεσμένων υπάρχει το εστιατόριο The Parliament με μεσογειακές γεύσεις, αλλά και το Explorer’s Bar Bistro. Κλασικά και πολυτελή δωμάτια με όλες τις ανέσεις αλλά και σουίτες όπως οι Acropolis View Deluxe προσφέρουν θέα στο κέντρο της Αθήνας και την Ακρόπολη.

Είναι ευρύχωρες και κομψά διακοσμημένες σε γήινους τόνους και βρίσκονται στον ανακαινισμένο 9ο όροφο του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο διαθέτει και πλήρως ανακαινισμένη Προεδρική Σουίτα. Η σουίτα αυτή διαθέτει δύο επίπεδα και η θέα της φτάνει μέχρι τη θάλασσα του Σαρωνικού. Διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα.

dimitrios poupalos creative photography

Η τιμές για ένα κλασικό δίκλινο δωμάτιο αν θέλει κάποιος να μείνει αυτή την εβδομάδα, ξεκινούν από 142 ευρώ και φτάνουν τα 231 για ένα Deluxe δωμάτιο τη βραδιά. Η σουίτα με θέα Ακρόπολη, ξεκινά από 487 ευρώ τη βραδιά. Η προεδρική σουίτα, μέσα στο Μάρτιο κοστίζει για διαμονή δύο ατόμων 3.098 ευρώ τη νύχτα.

Ξενοδοχείο Electra Palace

Στο μεγαλοπρεπές Electra Pallas της Νικοδήμου στην Πλάκα θα διαμείνει ο Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος. Η μοναδική θέση του ξενοδοχείου είναι το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, ενώ στη διάθεση του είναι και η πισίνα με το εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας στον τελευταίο όροφο. Τα απλά δίκλινα δωμάτια του για αυτές τις ημέρες ξεκινούν από 153 ευρώ τη βραδιά, ενώ η junior σουίτα με θέα κήπο 221 ευρώ.

Η σουίτα με θέα Ακρόπολη ξεκινά από 320 ευρώ τη βραδιά. Η προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου κοστίζει 738 ευρώ τη νύχτα για δύο άτομα, βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου και διαθέτει ευρύχωρη ιδιωτική βεράντα και ιδιωτική εξωτερική πισίνα με θέα προς την Ακρόπολη, μπάνιο, σάουνα και ξεχωριστό WC για τους επισκέπτες.

Ξενοδοχείο St. George Lycabettus Lifestyle Hotel

Στις πλαγιές του Λυκαβηττού, στο St. George Lycabettus Lifestyle Hotel θα φιλοξενηθούν ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Κάρολος και η κόρη της βασίλισσας της Ισπανίας. Το αγαπημένο πολλών ξένων διασημοτήτων ξενοδοχείο προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στην Αθήνα μέχρι την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό. Στο Rooftop υπάρχει το εστιατόριο La Suite Lounge που σερβίρεται ελληνική- γαλλική fusion κουζίνα.

Δωμάτια πολλών τύπων, με διαφορετικό στυλ και διακόσμηση, μοιράζονται στους ορόφους του St. George Lycabettus. Τα εσωτερικά, οικονομικά δωμάτια αυτές τις ημέρες κοστίζουν από 120 ευρώ τη βραδιά, ενώ τα Eco Shic ξεκινούν από 143 ευρώ. Τα premium δωμάτια και η σουίτα με θέα το Λυκαβηττό κοστίζουν τη βραδιά από 277 ευρώ και 324 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ η σουίτα με θέα Ακρόπολη και Αθήνα 433,99 ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα