Παραισθησιογόνα, στρατόπεδα για κοσμοναύτες, Netflix και γείωση… οι τάσεις των διακοπών φέτος

Παραισθησιογόνα, στρατόπεδα για κοσμοναύτες, Netflix και γείωση… οι τάσεις των διακοπών φέτος
iStock

Οι επιθυμίες των ταξιδιωτών μετά την πανδημία φαίνεται ότι έχουν αλλάξει τελείως.

Αφού η πανδημία κράτησε ολόκληρο τον πλανήτη κλεισμένο σε τέσσερις τοίχους για σχεδόν δύο χρόνια, η επιθυμία για ένα ταξίδι, ήταν για τους περισσότερους το μεγαλύτερο όνειρο.

Οι συνεχείς ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και περιορισμοί, αλλά ακόμα και οι αποκλεισμοί πολιτών μιας χώρας από κάποια άλλη, έκαναν πολλούς να σκέφτονται ότι πρέπει να κάνουν πράγματα που δεν έχουν κάνει ποτέ και να επισκεφτούν προορισμούς που ουδέποτε είχαν στη λίστα τους.

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι η Γαλλία θα απαγόρευε την είσοδο στους Άγγλους ταξιδιώτες για κάποιες εβδομάδες πριν από ένα μήνα;

Οι τάσεις που θα ισχύσουν για τα ταξίδια φέτος, είναι εκτός από πολύ διαφορετικές από όσες έχουμε δει στη σύγχρονη εποχή και πολύ περίεργες, ακριβές, ακόμα και επικίνδυνες. Ας δούμε τις πιο διαφορετικές από αυτές, όπως τις κατέγραψε η παγκόσμια ταξιδιωτική βίβλος του Conte Nast Traveller.

Στρατόπεδα εκπαίδευσης κοσμοναυτών

Δεν υπάρχουν πολλοί οι άνθρωποι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα εισιτήριο σε μια πτήση της Blue Origin ή της Virgin Galactic που θα τους ταξιδέψει μέχρι την άκρη του διαστήματος. Αλλά για όσους διψούν για τη συγκίνηση που χαρίζουν οι δυνάμεις G και η έλλειψη βαρύτητας, τα νέα στρατόπεδα εκπαίδευσης κοσμοναυτών προσφέρουν μια γεύση του πώς είναι να αφήνεις τη Γη.

Από το καλοκαίρι του 2021, η γαλλική εταιρεία Orbite προσφέρει τριήμερα προγράμματα αστροναυτών στο Ορλάντο της Φλόριντα, που περιλαμβάνουν διαστημικές αποστολές εικονικής πραγματικότητας, πτήσεις προσομοίωσης και ιδιωτικές ξεναγήσεις στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA. Οι τιμές ξεκινούν από 29.500 δολάρια ανά άτομο. Στο Μαϊάμι, η Zero-G Corporation πραγματοποιεί πτήσεις με ένα άδειο Boeing 727-200 που επιτρέπει στους επιβάτες να αιωρούνται στον αέρα, για μόλις 7.500 δολάρια.

Παραισθησιογόνους θεραπείες

Ακόμα κι αν δεν έχετε παρακολουθήσει τη σειρά Nine Perfect Strangers, ίσως έχετε διαβάσει ότι τα θεραπευτικά οφέλη των παραισθησιογόνων φαρμάκων αναγνωρίζονται ευρέως και σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο η κατανάλωση ψυχεδελικών φυτικών φαρμάκων γίνεται νόμιμη. Αυτό το κατάλαβαν γρήγορα εταιρείες όπως η Journeymen Collective, η οποία οργανώνει «σαμανικά» ταξίδια μαγικών μανιταριών στο Βανκούβερ.

Το ίδιο κάνει και το Κέντρο Θεραπείας Soltara στην Κόστα Ρίκα, το οποίο συνταγογραφεί το ayahuasca, ένα φυτό που προκαλεί ψυχεδέλεια, υπό την καθοδήγηση ιθαγενών Περουβιανών θεραπευτών Shipibo και κλινικών ψυχολόγων. Στη Τζαμάικα, το Silo Wellness συνεργάζεται στενά με την τοπική κοινότητα Ρασταφαριανών* του νησιού για να φιλοξενήσουν γκρουπ ταξιδιωτών που κάνουν θεραπείες με την παραισθησιογόνο ουσία ψιλοκυβίνη.

*(θρησκευτικό και πολιτικό κίνημα που συνδυάζει στοιχεία του προτεσταντισμού με το μυστικισμό και μία παναφρικανική πολιτική συνείδηση)

Ξυπόλητες… δουλειές

Μπορεί τα τριήμερα ταξίδια για δουλειά στο εξωτερικό να ήταν τόσο ευχάριστα στο παρελθόν, τώρα όμως που η τηλεργασία είναι ο κανόνας, τα πράγματα αλλάζουν. Το να στήνεις την επιχείρηση σου στις αμμώδεις ακτές μιας εξωτικής παραλίας κάπου στο Μεξικό ή την Καραϊβική και να μένεις εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ακούγεται πολύ πιο διασκεδαστικό.

Βγάλτε λοιπόν τα παπούτσια σας και μείνετε ξυπόλυτοι για μήνες, γειωθείτε και εργαστείτε γιατί προφανώς θα είστε πιο παραγωγικοί στον παράδεισο. Τους τελευταίους 18 μήνες περίπου, πολλοί προορισμοί όπως τα νησιά Μπαρμπάντος, η Ανγκουίλα, ο Δομίνικος, ο Μαυρίκιος, ο Βερμούδες, η Αρούμπα έχουν κυκλοφορήσει ψηφιακές νομαδικές βίζες για διαμονές μεγάλης περιόδου – μια τάση που προφανώς ήρθε για να μείνει.

Το είδα στο Netflix

Αν όταν παρακολουθούσατε το Τhe Tourist σας έκανε να λαχταράτε ένα οδικό ταξίδι μες τη σκόνη στην Αυστραλία ή το A Very British Scandal σας αποκάλυψε την ομορφιά των Highlands της Σκωτίας, τότε δεν είστε μόνοι.

Έχοντας παρακολουθήσει αμέτρητες σειρές στο Netflix και σε άλλες πλατφόρμες streaming κατά τη διάρκεια του lockdown, πολλές από αυτές τις σειρές κατάφεραν εντελώς τυχαία να διαφημίσουν προορισμούς σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντας τους ταξιδιώτες να τους επισκεφτούν μόνοι τους.

Αφού παρέμεινε κλειστός για τρία χρόνια λόγω των ζημιών που υπέστη από τον υπερτουρισμό, ο διάσημος κόλπος Μάγια της Ταϊλάνδης από την ταινία The Beach άνοιξε ξανά τον Ιανουάριο του 2022. Ποιοι είναι όμως οι προορισμοί που θα ακολουθήσουν;

Η νέα σειρά του Netflix, Inventing Anna θα αναδείξει μια λαμπερή πλευρά της Νέας Υόρκης, ενώ το ίδιο θα κάνει και η δεύτερη σεζόν του The Flight Attendant γυρίζεται στο Λος Άντζελες, το Βερολίνο και το Ρέικιαβικ.

Ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version