ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μέλη της νέας κυβέρνησης

Υπουργικό συμβούλιο Τουρκίας: Ο "φύλακας των μυστικών", ο στρατιωτικός καριέρας και ο "τσάρος" της οικονομίας

Στροφή στην οικονομική πολιτική της Τουρκίας σηματοδοτεί η επιλογή του Μεχμέτ Σιμσέκ για το Υπουργείο Οικονομικών. Το προφίλ των νέων προσώπων στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Εκλογές στην Τουρκία: Στον β' γύρο ο νέος πρόεδρος - Οι "παρενέργειες" των αποτελεσμάτων στην οικονομία

Εκλογές στην Τουρκία: Στον β' γύρο ο νέος πρόεδρος - Οι "παρενέργειες" των αποτελεσμάτων στην οικονομία

Στις 28 Μαΐου θα αναμετρηθούν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου για την προεδρία. Τι συνέβη σε Χρηματιστήριο και τουρκική λίρα λίγες ώρες μετά τα αποτελέσματα.

Πίνακας με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης

Ο δύσβατος δρόμος της Τουρκίας όποιος κι αν εκλεγεί - Γιατί προειδοποιούν αναλυτές

Αναλυτές εκτιμούν πως την ανοικοδόμηση της τουρκικής οικονομίας ως μια μακροχρόνια και "εξαιρετικά δύσκολη" υπόθεση, ανεξάρτητα από το ποιος θα αναδειχθεί νικητής στις εκλογές της 14ης Μαΐου. Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας.

Κατάστημα στην Τουρκία

Τουρκία: Στο 85,5% ο πληθωρισμός, αρνητικό ρεκόρ από την εποχή που ο Ερντογάν ήταν... δήμαρχος

Συνεχίζεται η "κούρσα" του πληθωρισμού στην Τουρκία, με νέο αρνητικό ρεκόρ σε διάστημα έτους. Αμφισβητούνται τα ποσοστά από οικονομολόγους που μιλούν για υπερδιπλάσια επίπεδα.

Ερντογάν: Υπενθυμίζει πως είναι "οικονομολόγος" και καθησυχάζει τους Τούρκους για τον πληθωρισμό

Ερντογάν: Υπενθυμίζει πως είναι "οικονομολόγος" και καθησυχάζει τους Τούρκους για τον πληθωρισμό

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος προβλέπει μείωση του πληθωρισμού στο τέλος του έτους. 'Δεν είναι ανυπέρβλητη απειλή, ούτε έχουμε άδεια ράφια όπως σε Γερμανία και Γαλλία".

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: "Δεν νοούνται στη δημοκρατία ορατοί και αόρατοι πολίτες"

Μήνυμα ενότητας, αναζήτησης συναινέσεων και συγκλίσεων για το καλό του τόπου, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη δεξίωση για την 48η επέτειο της Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Τουρκική οικονομία

Πείνα και φτώχεια στην Τουρκία - Πώς εξηγείται το αφήγημα του Ερντογάν

Εκτός ορίων ο πληθωρισμός στη Τουρκία με τους πολίτες να διαμαρτύρονται. Την ίδια ώρα ο Ερντογάν αρνείται να αλλάξει νομισματική πολιτική κάνοντας επίδειξη δύναμης στα σύνορα της χώρας.

Ανταλλακτήριο στην Τουρκία

Τουρκία: Δημοσιογράφοι του Bloomberg αθωώθηκαν για άρθρο τους την περίοδο της νομισματικής κρίσης του 2018

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αθώωσε δύο δημοσιογράφους οι οποίοι δικάζονταν για άρθρο τους σχετικά με τις επιπτώσεις της απότομης πτώσης της τουρκικής λίρας. Κατηγορούνταν για διάδοση ψευδών ειδήσεων για την οικονομία.

Ρεκόρ 20ετίας για τον πληθωρισμό στην Τουρκία

Τουρκία: "Έσπασε" νέο ρεκόρ 20ετίας για τον πληθωρισμό - Στο 54,4% τον Φεβρουάριο

Στα τάρταρα παραμένει η οικονομία της Τουρκίας, με την κατάρρευση της λίρας να οδηγεί τον πληθωρισμό σε ιστορικό υψηλό από το 2002. Φόβοι για περαιτέρω αύξηση, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τουρκία: "Θα μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια" επιμένει ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα μειωθούν κι άλλο, την στιγμή που ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο έφτασε στο υψηλότερο σημείο που έχει καταγράψει ποτέ τα τελευταία 19 χρόνια η χώρα.

Στιγμιότυπο από λαϊκή αγορά στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός - Στο 36,08% τον Δεκέμβριο

Επιταχύνθηκε για έβδομο διαδοχικό μήνα τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός της Τουρκίας, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2002, με ώθηση από τη βουτιά της λίρας και τα χαμηλότερα κόστη δανεισμού.

Το Grand bazaar στην Κωνσταντινούπολη

Spiegel για Τουρκία: Παράδεισος αγορών για Έλληνες και Βούλγαρους - Στην ουρά για ψωμί οι ντόπιοι

Δημοσίευμα του Spiegel περιγράφει την Τουρκία ως "παράδεισο ευκαιρίων για ψώνια" για Έλληνες και Βούλγαρους ενώ οι πολίτες της χώρας "περιμένουν μέσα στο κρύο σε μεγάλες ουρές για ψωμί".

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Ρωσία, στις 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Τουρκία: Επιταχύνεται η υποτίμηση της λίρας μετά τη μείωση των επιτοκίων

Βουτιά 8% σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο για την τουρκική λίρα μετά το ανορθόδοξο σχέδιο του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μειώνει τα επιτόκια εν μέσω εκτίναξης των τιμών.

Τουρκάλα μπροστά σε γκισέ τράπεζας

Νεσρίν Νας: Η Τουρκία θα χρειαστεί βοήθεια από τη Δύση για να ορθοποδήσει

Η Τουρκάλα ακαδημαϊκός, και πρώην πολιτικός, Νεσρίν Νας, περιγράφει στο NEWS 24/7 με τα μελανότερα των χρωμάτων την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και τονίζει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή στη χώρα της.

Ερντογάν

Ο Ερντογάν δεν θα συμβιβαστεί ποτέ στο ζήτημα των επιτοκίων

Υπεραμυνόμενος για μια ακόμη φορά της πρόσφατης μείωσης των επιτοκιών που προκάλεσαν πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν θα υποστηρίξει ποτέ αυξήσεις τους.