ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ερντογαν απολύει, η τουρκική λίρα πέφτει, τα capital controls έρχονται

Νέες απώλειες καταγράφει η τουρκική λίρα μετά την καρατόμηση του υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας από τον πρόεδρο Ερντογάν. Η αναταραχή στην αγορά προκαλεί ανησυχίες για εφαρμογή capital controls.

Βουτιά για την τουρκική λίρα

Τουρκία: Σε "δίνη" η οικονομία από τους χειρισμούς Ερντογάν

Δύο φορές διακόπηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης μετά την βουτία της τουρκικής λίρας, απόρροια της απόφασης Ερντογάν να αποπέμψει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Τουρκική λίρα

Τουρκία: Η λίρα κατακρημνίζεται μετά την καθαίρεση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Αναλυτές προειδοποιούν ότι η πραγματική δοκιμασία για την τουρκική λίρα θα έρθει όταν ανοίξουν οι αγορές στην Ευρώπη.Η άνοδος του πληθωρισμού και η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της λίρας έχουν πλήξει τη δημοτικότητα του Ερντογάν.

Έβρος-Γέφυρα Κήπων, ελληνοτουρκικά σύνορα

Ισορροπία του τρόμου στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν σε ιστορικό χαμηλό κατά τη διάρκεια του 2020. Τα προβλήματα που έβαλε ο Ερντογάν, η αντίδραση της ελληνικής πλευράς και ο επικείμενος διάλογος που κινδυνεύει να γίνει διάλογος κωφών.

Τουρκική λίρα

Τουρκία: Νέα υποχώρηση της λίρας μετά την προσωρινή εκτόξευση

Η αύξηση του επιτοκίου που είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια, μπορεί να ανακόψει την ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας, αλλά ίσως στηρίξει τη λίρα μετά τα διαδοχικά χαμηλά επίπεδα.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το γαμπρό του (και πρώην υπουργό Οικονομικών) Μπεράτ Αλμπαϊράκ

Μ. Σοϊντάν: Οι Τούρκοι ολοένα και φτωχαίνουν - Η αλήθεια πίσω από την τουρκική οικονομία

Ο Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Μπαρίς Σοϊντάν αναλύει την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει ο Ερντογάν και σκιαγραφεί τα προβλήματα στην καθημερινή ζωή των Τούρκων πολιτών.

Ο Τζο Μπάιντεν και στο βάθος το ζεύγος Τραμπ

Η εκλογή Μπάιντεν σημαίνει κάτι ακόμα: ένα επικίνδυνο δίμηνο με την Τουρκία 

Μέχρι να εγκατασταθεί και επίσημα ο νέος Πρόεδρος στο Λευκό Οίκο, στο τιμόνι  των ΗΠΑ παραμένει ο Τραμπ και το διάστημα αυτό είναι ισχυρός ο κίνδυνος η Τουρκία να κάνει κάποια απελπισμένη κίνηση. 

Χαρτονομίσματα τουρκικής λίρας

Τουρκική λίρα: Νέο ισχυρό "χαστούκι". Πτώση 2% και ιστορικό χαμηλό απέναντι σε δολάριο & ευρώ

Κατάρρευση μέσα σε λίγα λεπτά για την τουρκική λίρα μετά από τις ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Που διαμορφώνεται η ισοτιμία με δολάριο και ευρώ.

Άντρας στο παζάρι χρυσού της Κωνσταντινούπολης. (AP Photo/Emrah Gurel)

Η τουρκική λίρα σε αχαρτογράφητα νερά. Οι Τούρκοι κρύβουν χρυσό και δολάρια κάτω από τα στρώματα

Στα χαμηλότερα ιστορικά βρίσκεται η τουρκική λίρα απέναντι σε ευρώ και δολάριο. Την ώρα που ο Ερντογάν προσπαθεί να δείξει πυγμή στην Μεσόγειο οι Τούρκοι ξεφορτώνονται το εθνικό νόμισμα αγοράζοντας χρυσό στα παζάρια.

Η Τουρκία σφυροκοπά τους Κούρδους

Συρία: Διεθνής "μέγγενη" για παύση της τουρκικής επίθεσης - Πέφτει η λίρα

Το Ιράν ζητάει να σταματήσει "αμέσως" η επίθεση, η Ιταλία τη χαρακτηρίζει "απαράδεκτη", η Κίνα ζητάει να διαφυλαχθεί η κυριαρχία της Συρίας και η Ρωσία πιέζει για να αρχίσει διάλογος - Οι κουρδικές δυνάμεις λένε ότι απώθησαν νέα τουρκική χερσαία επίθεση. Βομβαρδισμός από την Τουρκία φυλακής με ξένους μαχητές του ΙΚ.

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν

Ρωσία-Τουρκία: Συμφώνησαν να χρησιμοποιούν ρούβλι και τουρκική λίρα στις συναλλαγές τους

Ο βασικός στόχος της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη στις 4 Οκτωβρίου, προβλέπει την αύξηση και την σταδιακή μετάβαση στη χρήση των εθνικών νομισμάτων στις συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.