ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

Ανταλλακτήριο στην Τουρκία

Τουρκία: Δημοσιογράφοι του Bloomberg αθωώθηκαν για άρθρο τους την περίοδο της νομισματικής κρίσης του 2018

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αθώωσε δύο δημοσιογράφους οι οποίοι δικάζονταν για άρθρο τους σχετικά με τις επιπτώσεις της απότομης πτώσης της τουρκικής λίρας. Κατηγορούνταν για διάδοση ψευδών ειδήσεων για την οικονομία.

Ρεκόρ 20ετίας για τον πληθωρισμό στην Τουρκία

Τουρκία: "Έσπασε" νέο ρεκόρ 20ετίας για τον πληθωρισμό - Στο 54,4% τον Φεβρουάριο

Στα τάρταρα παραμένει η οικονομία της Τουρκίας, με την κατάρρευση της λίρας να οδηγεί τον πληθωρισμό σε ιστορικό υψηλό από το 2002. Φόβοι για περαιτέρω αύξηση, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τουρκία: "Θα μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια" επιμένει ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα μειωθούν κι άλλο, την στιγμή που ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο έφτασε στο υψηλότερο σημείο που έχει καταγράψει ποτέ τα τελευταία 19 χρόνια η χώρα.

Στιγμιότυπο από λαϊκή αγορά στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός - Στο 36,08% τον Δεκέμβριο

Επιταχύνθηκε για έβδομο διαδοχικό μήνα τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός της Τουρκίας, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2002, με ώθηση από τη βουτιά της λίρας και τα χαμηλότερα κόστη δανεισμού.

Το Grand bazaar στην Κωνσταντινούπολη

Spiegel για Τουρκία: Παράδεισος αγορών για Έλληνες και Βούλγαρους - Στην ουρά για ψωμί οι ντόπιοι

Δημοσίευμα του Spiegel περιγράφει την Τουρκία ως "παράδεισο ευκαιρίων για ψώνια" για Έλληνες και Βούλγαρους ενώ οι πολίτες της χώρας "περιμένουν μέσα στο κρύο σε μεγάλες ουρές για ψωμί".

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Ρωσία, στις 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Τουρκία: Επιταχύνεται η υποτίμηση της λίρας μετά τη μείωση των επιτοκίων

Βουτιά 8% σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο για την τουρκική λίρα μετά το ανορθόδοξο σχέδιο του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μειώνει τα επιτόκια εν μέσω εκτίναξης των τιμών.

Τουρκάλα μπροστά σε γκισέ τράπεζας

Νεσρίν Νας: Η Τουρκία θα χρειαστεί βοήθεια από τη Δύση για να ορθοποδήσει

Η Τουρκάλα ακαδημαϊκός, και πρώην πολιτικός, Νεσρίν Νας, περιγράφει στο NEWS 24/7 με τα μελανότερα των χρωμάτων την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και τονίζει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή στη χώρα της.

Ερντογάν

Ο Ερντογάν δεν θα συμβιβαστεί ποτέ στο ζήτημα των επιτοκίων

Υπεραμυνόμενος για μια ακόμη φορά της πρόσφατης μείωσης των επιτοκιών που προκάλεσαν πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν θα υποστηρίξει ποτέ αυξήσεις τους.

Κατάρρευση της τουρκικής λίρας

Τουρκία: Η νέα κατάρρευση της λίρας βυθίζει τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση

Στα τάρταρα η τουρκική λίρα, την επόμενη μέρα της διαβεβαίωσης του Ερντογάν πως η χώρα δεν θα αλλάξει νομισματική πολιτική. Έξαλλη η αντιπολίτευση. Αντιδράσεις από τους πολίτες.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τουρκία: Σε νέο ιστορικά χαμηλό η λίρα μετά από υποσχέσεις Ερντογάν για τα επιτόκια

Νέα πτώση της τουρκικής λίρας. Το 30% από την αρχή του τρέχοντος έτους, αγγίζει η υποχώρηση του νομίσματος της γειτονικής χώρας, βυθίζοντας στα τάρταρα την οικονομία της.

Ερντογάν και Μπαχτσελί

Ερντογάν στο ΝΑΤΟ: Μπελάδες για τον Σουλτάνο - Οργή Μπαχτσελί, τριγμοί στη κυβέρνηση

Μπελάδες για τον Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τους χειρισμούς του στην Ευρώπη. Οργή από τον Μπαχτσελί και την πιο εθνικιστική πτέρυγα της συμπολίτευσης. Στη γωνία οι Κούρδοι, μετά τις συζητήσεις στο ΝΑΤΟ.