Αρκιοί, το νησί της απόλυτης γαλήνης με τα απίστευτα εξωτικά νερά

Διαβάζεται σε 2'
Αρκιοί, το νησί της απόλυτης γαλήνης με τα απίστευτα εξωτικά νερά
Travel Inspiration / YOUTUBE

Οι Αρκιοί είναι ένα μικρό στολίδι των Δωδεκανήσων στο Ανατολικό Αιγαίο, το μεγαλύτερο από μία συστάδα νησιών. Έχουν υπέροχα τοπία και ήρεμη ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για χαλαρές και ξεκούραστες διακοπές.

Βρίσκονται στα Δωδεκάνησα και συνδυάζουν την απόλυτη ξεκούραση και γαλήνη με υπέροχα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και φυσικά ξεχωριστούς ανθρώπους. Και αν το όνομά τους παραπέμπει σε πληθυντικό αριθμό, είναι γιατί -όπως γράφει η ιστοσελίδα Travel Inspiration– στην πραγματικότητα δεν είναι ένα νησί, αλλά ένα σύμπλεγμα πολλών μικρών νησιών που αξίζει κανείς να γνωρίσει από κοντά.

Με την ονομασία Αρκιοί ή Αρκοί και με λίγες δεκάδες μόνιμους κάτοικους, αναφερόμαστε κυρίως στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος. Το μέσο που επικρατεί στο νησί, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο πέρα από τα καΐκια, τα οποία σε μεταφέρουν τόσο στα υπόλοιπα μικρά νησιά του συμπλέγματος όπως το Μακρονήσι και το Μαράθι, όσο και στις πανέμορφες παραλίες που περιβάλλουν τους Αρκιούς όπως τα εκπληκτικά Τηγανάκια με τα ξακουστά καταγάλανα νερά.

Το δε αμάξι είναι μια υπόθεση πραγματικά ξεχασμένη για το μικροσκοπικό αυτό νησί, αφού όλες οι μετακινήσεις στο εσωτερικό του μπορούν να γίνουν μονάχα με τα πόδια… αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως κατοικείται μόνο το 1/3 της επιφάνειας ολόκληρου του νησιού.

Επιπροσθέτως, ο επισκέπτης μπορεί άνετα να κάνει περιπάτους στο νησί καθώς και να επισκεφτεί τα ερείπια του παλιού Ιταλικού Παρατηρητηρίου που χρονολογούνται από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και τα σπήλαια που χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη ως καταφύγια, όπως επίσης και τα ερείπια του Κάστρου των Αρκιών, που χρονολογείται από τον 4ο π.Χ. αιώνα.

Και βέβαια, σαν δύσει ο ήλιος, σειρά έχει η ώρα της χαλάρωσης. Ραντεβού λοιπόν με παρέα ολόκληρο το χωριό, στην κεντρική πλατεία δίπλα στο λιμάνι Πόρτο-Αυγούστα, στο κεντρικότερο σημείο των Αρκιών, για φρεσκότατο καλομαγειρεμένο φαγητό και ατελείωτες συζητήσεις με τους φιλόξενους ντόπιους.

Δείτε το υπέροχο βίντεο από το νησί των Αρκιών

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα