Αρχαία Ολυμπία: Περίπατος στο μαγικό τόπο που ξεκινά το ταξίδι της Φλόγας

Διαβάζεται σε 4'
Tελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας (αρχείου)
Tελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας (αρχείου) Theodore Manolopoulos / Presidency Handout / SOOC

Ανακαλύψτε τον θησαυρό της ελληνικής ιστορίας και της φύσης, σε μια αξέχαστη εκδρομή στον λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε λίγες εβδομάδες, στις 16 Απριλίου, η Αρχαία Ολυμπία θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του Πλανήτη. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει από εκεί το ταξίδι της για να φωτίσει τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού φέτος τον Αύγουστο. Αλήθεια ποιος δεν έχει παρακολουθήσει έστω και μια τελετή αφής της φλόγας, σε αυτό τον πράγματι μαγικό αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας.

Η Αρχαία Ολυμπία, το λίκνο των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, έχει απίστευτη ενέργεια, τεράστια ιστορία και περιτριγυρίζεται από υπέροχο δάσος που κάνει τον αρχαιολογικό σας περίπατο ακόμα πιο όμορφο. Αυτή η εποχή λοιπόν είναι η τέλεια ευκαιρία να οργανώσετε μια εκδρομή στην περιοχή και να γνωρίστε από κοντά και με λεπτομέρεια τον προορισμό και κυρίως τον αρχαιολογικό χώρο. Αφιερώστε χρόνο, καθώς η Αρχαία Ολυμπία δεν είναι από τα μέρη που μπορείτε να δείτε μέσα σε μισή με μια ώρα.

Ανήκει στο νομό Ηλείας και βρίσκεται περίπου 19 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Πύργου στην περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Καλύπτει μια τεράστια έκταση μεταξύ των ποταμών Κλαδέου και Αλφειού, που συμβάλουν στο σημείο αυτό, η οποία περιλαμβάνει μουσεία, το στάδιο των αγώνων, διάφορους ναούς συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ναού του Δία, παλαίστρα, λουτρά, το εργαστήριο του Φειδία και πολλά ακόμα.

Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία ISTOCK

Ο αρχαιολογικός περίπατος

Θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινκγ δίπλα στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Αφού επισκεφθείτε το μουσείο, θα κατηφορίσετε προς τον αρχαιολογικό χώρο, περνώντας πάνω από τον Κλαδέο ποταμό, δεξιά και αριστερά απίστευτη φύση. Στα δεξιά σας βρίσκεται η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, με το που μπείτε θα καταλάβετε το μεγαλείο του, κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε για μια στιγμή πως ήταν ο τόπος πριν περίπου 2.500 χιλιάδες χρόνια.

Θα κάνετε αριστερά κατευθείαν προς το στάδιο, εδώ που έγιναν οι πρώτοι ολυμπιακοί αγώνες, που παρά την απλότητά του είναι μεγαλοπρεπές. Από εκεί και μετά ξεκινήστε τον χαλαρό σας περίπατο ανάμεσα στα μνημεία σαν άλλοι αρχαίοι Έλληνες. Και αφού πάρετε μια ανάσα, σειρά έχει το αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται απέναντι.

Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία ISTOCK

Εκεί θα δείτε πραγματικά συναρπαστικά και πανέμορφα αρχαία αντικείμενα και αξίζει να σταθείτε και να παρατηρήσετε για ώρα τον Ερμή του Πραξιτέλους, που είναι ένα από τα πιο διάσημα αρχαία αγάλματα στον κόσμο, τη Νίκη του Παιωνίου, που είναι ένα από τα πιο άρτια αριστουργήματα της ελληνικής γλυπτικής, καθώς και το γλυπτό διάκοσμο του ναού του Δία, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη.

Από το Άλσος Ολυμπιακής Εκεχειρίας θα περάσετε και τον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο.

Στην Αρχαία Ολυμπία το 2o L’Etape Greece by Tour de France

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ο θρύλος του Tour de France, του κορυφαίου ποδηλατικού αγώνα του κόσμου, συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία.

Ερασιτέχνες ποδηλάτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα μοιραστούν τα ίδια συναισθήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες του Tour de France, καθώς διασχίζουν τα ορεινά ετάπ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προκαλέσουν τον εαυτό τους, να απολαύσουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό ελληνικής φύσης και αρχαίας ιστορίας σε κλειστές διαδρομές, και να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη.

Η οργάνωση θα είναι κατά τα παγκοσμίου κύρους πρότυπα του Tour de France, ούτως ώστε οι ποδηλάτες να βυθιστούν στη συναρπαστική ατμόσφαιρα του γαλλικού ποδηλατικού αγώνα και να βιώσουν τις ίδιες συνθήκες που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες ενός πελοτόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα