Με αυτές τις μηχανές αναζήτησης θα βρεις και θα κλείσεις τα πιο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια

Διαβάζεται σε 4'
Μια οικογένεια σε αεροπλάνο
ISTOCK

Πέντε ιστότοποι, για κάθε τύπο επιβάτη, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις καλύτερες τιμές για τις επόμενες πτήσεις σας.

Σε σπαζοκεφαλιά εξελίσσεται η αναζήτηση του επόμενου προορισμού διακοπών στο εξωτερικό, ακόμα και αν έχουμε αποφασίσει που θα πάμε, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες είναι πολλές και η τιμή του εισιτηρίου καθορίζει στις περισσότερες περιπτώσεις την επιλογή μας.

Φυσικά πάντα ξεκινάμε από την αγαπημένη μας αεροπορική εταιρεία, ψάχνοντας για το αν πετά εκεί που θέλουμε, ή αν μπορούμε να συνδυάσουμε κάποια πτήση. Αν η εταιρεία έχει συμφωνίες κοινών κωδικών με άλλες, τότε τα δρομολόγια θα μας εμφανιστούν ως ένα κοινό εισιτήριο.

Όμως και πάλι πρέπει να αναζητήσουμε αν είναι στην καλύτερη τιμή ή μας βολεύουν οι ώρες. Πάντοτε βέβαια μπορούμε να καλέσουμε τον ταξιδιωτικό μας πράκτορα και να μας συμβουλεύσει, πιθανόν όμως να μην ασχοληθεί με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Στο διαδίκτυο πλέον υπάρχουν άπειρες επιλογές που μπορεί να μας βοηθήσουν να βρούμε την καλύτερη λύση για τα εισιτήρια και τη διαμονή μας, ή μπορεί και να μας μπερδέψουν. Υπάρχουν όμως ηλεκτρονικές μηχανές αναζήτησης εισιτηρίων που μπορείτε να βρείτε το καταλληλότερο και φτηνότερο εισιτήριο και είτε να το κλείσετε από εκεί, είτε να πάτε στο site της αεροπορικής σας εταιρείας και να κάνετε από εκεί την κράτηση σας. Αυτές είναι κάποιες από τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης πτήσεων!

Google Flights

Η πρώτη μηχανή αναζήτησης πτήσεων, η QPX, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’90 με στόχο να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να βρουν τους χαμηλότερους ναύλους. Σήμερα, έχει εξελιχθεί σε Google Flights και αποτελεί μια φιλική προς το χρήστη μηχανή αναζήτησης και ίσως είναι η καλύτερη για την έρευνα επιλογών πτήσης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύνολο φίλτρων για να περιορίσετε τις επιλογές σας — για παράδειγμα την ώρα αναχώρησης – και μπορείτε ακόμη και να παρακολουθείτε τις τιμές σε περίπτωση που μειωθούν ή αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με βάση τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, αντί να επιλέξετε πρώτα έναν προορισμό, το Google Flights, μπορεί να σας βοηθήσει εμφανίζοντας σας έναν χάρτη με τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο.

google.com/travel/flights

Kayak

H Kayak είναι ένας ηλεκτρονικός τουριστικός πράκτορας από τον οποίο μπορείτε να αγοράσετε διάφορες ταξιδιωτικές υπηρεσίες και φυσικά τα αεροπορικά σας εισιτήρια. Το Kayak θα σας ανακατευθύνει σε ιστότοπους αεροπορικών εταιρειών ή OTA για κράτηση. Διαθέτει καλά φίλτρα αναζήτησης και στέλνει ειδοποιήσεις για τις τιμές.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της Kayak είναι η μια λειτουργία που ονομάζεται Fee Assistant, η οποία βοηθά στον υπολογισμό των τελών αποσκευών και Hacker Fares, που σας επιτρέπει να τιμολογείτε τους ναύλους μιας διαδρομής σε ξεχωριστές αεροπορικές εταιρείες. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι ναύλοι μπορεί να είναι φθηνότεροι από την κράτηση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής με μία μόνο αεροπορική εταιρεία.

Kayak.com

Momondo

Το Momondo προσφέρει σχεδόν όλες τις ίδιες υπηρεσίες με την Kayak, συμπεριλαμβανομένων των Hacker Fares, αν και δεν διαθέτει Fee Assistant. Στα μεγάλα ατού της μηχανής είναι ότι σας εμφανίζει αυτόματα τις τιμές των πτήσεων για τις ημέρες πριν και μετά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες του ταξιδιού σας και ίσως σας βοηθήσει να βρείτε καλές προσφορές.

Προσφέρει επίσης πληροφορίες για τις πτήσεις μεταξύ του σημείου αναχώρησης και του προορισμού σας, που περιλαμβάνουν στατιστικά στοιχεία όπως ο φθηνότερος μήνας, η ημέρα της εβδομάδας και η ώρα της ημέρας. Επιπλέον, συνολικά είναι ένας πολύ φιλικός προς τον χρήστη ιστότοπος από άποψη σχεδιασμού.

Momondo.com

Skyscanner

Το Skyscanner είναι μια κλασική μηχανή μετα-αναζήτησης πτήσεων, αλλά έχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Πρώτον, έχει μια λειτουργία για το φθηνότερο μήνα που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε έναν προορισμό με βάση τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Δεύτερον, περιλαμβάνει μερικούς μικρούς ηλεκτρονικούς πράκτορες, που μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε ακόμη φθηνότερες τιμές από αυτές που προσφέρουν οι μεγαλύτεροι. Και τρίτον, είναι πιθανόν να σας βρει τις χαμηλότερες τιμές για πτήσεις της τελευταίας στιγμής.

Skyscanner.com

Expert Flyer

Το Expert Flyer είναι πράγματι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης για συχνούς και έμπειρους ταξιδιώτες. Απαιτεί συνδρομή επί πληρωμή, για την οποία διαθέτει ορισμένες πολύ προηγμένες λειτουργίες που υπερβαίνουν κατά πολύ την απλή αναζήτηση πτήσης.

Ο σχεδιασμός του είναι φιλικός για αναζητήσεις πτήσεων αλλά και τιμών. Αν είστε έμπειρος επιβάτης σίγουρα θα το εκτιμήσετε πολύ περισσότερο και θα βρείτε πιο εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνετε, καθώς απαιτεί αρκετά ουσιαστικές γνώσεις για τις αεροπορικές εταιρείες για να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

www.expertflyer.com

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα