Πού πρέπει να ταξιδέψουν οι λάτρεις της μουσικής φέτος

Διαβάζεται σε 5'
Συναυλία
Συναυλία iStock

Οι κορυφαίες συναυλίες και φεστιβάλ για φέτος σε όλο τον κόσμο. Μια μοναδική ευκαιρία διασκέδασης, ψυχαγωγίας και θεάματος.

Η απόλυτη αφορμή για ταξίδι! Συναυλίες και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο «γεμίζουν βαλίτσες» και χαρούμενοι ταξιδιώτες ζουν μοναδικές εμπειρίες, όχι μόνο συμμετέχοντας σε μεγάλες γιορτές της μουσικές, αλλά και γνωρίζοντας μέρη που ίσως δεν είχαν προγραμματίσει ποτέ να πάνε διακοπές.

Φέτος από την Άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο οργανώνονται σημαντικά μουσικά events, για τα οποία δεν έχετε παρά να κλείσετε εισιτήρια, αεροπλάνα, τρένα και ξενοδοχεία.

Μάθετε για τα πιο γνωστά και περίεργα, όπως τα συγκέντρωσε το περιοδικό The Travel Magazine.

Europakonzert: Συναυλία κλασικής μουσικής

Που: Γεωργία
Πότε: 1 Μαΐου 2024
Info: europakonzert.ge/

Το Europakonzert είναι το μεγαλύτερο γεγονός στο ημερολόγιο της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Για περισσότερα από 30 χρόνια αυτή η ετήσια συναυλία κλασικής μουσικής περιοδεύει σε όλη την ήπειρο και το 2024 ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Γεωργία.

Η Γεωργιανή βιολονίστρια Lisa Batiashvili, Artist-in-Residence της ορχήστρας για τη σεζόν 2023/24, θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα του Johannes Brahms, υπό τη διεύθυνση του Daniel Barenboim. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη Συμφωνία Νο. 5 σε ντο ελάσσονα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Η Partner Silk Hospitality φιλοξενεί το Europakonzert όχι σε μια αίθουσα συναυλιών της πόλης αλλά στο αμφιθέατρο, στο ιστορικό Κτήμα Τσιναντάλη, έναν από τους κορυφαίους χώρους τέχνης της χώρας. Βολικό για τους θεατές των συναυλιών που απολαμβάνουν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, το Τσιντάλι είναι επίσης ένας απίθανος προορισμός για οινοτουρισμό.

Cheltenham Jazz Festival: Φεστιβάλ Τζαζ

Πού: Cheltenham, Αγγλία
Πότε: 1-6 Μαΐου, 2024
Info: www.cheltenhamfestivals.com/jazz

Ένα ταξίδι στο Cheltenham είναι ευχάριστο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά η γεωργιανή λουτρόπολη είναι ιδιαίτερα ζωντανή κατά τη διάρκεια του Cheltenham Jazz Festival, όταν 20.000 λάτρεις της μουσικής κατεβαίνουν τους κήπους του Montpellier για μια ολόκληρη εβδομάδα. Φέτος, ο Γκρέγκορι Πόρτερ, ο Καλλιτεχνικός Επιμελητής του φεστιβάλ, θα είναι ο επικεφαλής, ενώ δεν πρέπει να χάσετε τη Ντιόν Γουόργουικ, τη Σόφι Έλις Μπέξτορ, τη Τζαζ Ορχήστρα του Ρόνι Σκοτ, τη Μορτσιμπά και την Κόρτνεϊ Πάιν. Είναι επίσης μια ευκαιρία να ακούσετε ανερχόμενους καλλιτέχνες της τζαζ, όπως η National Youth Jazz Orchestra (NYJO), καθώς το φεστιβάλ έχει ένα ενεργό πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων.

Stihia: Φεστιβαλ ηλεκτρονικής μουσικής

Πού: Muynaq, Καρακαλπακστάν
Πότε: 5-8 Ιουνίου 2024
Info: stihia.org/

Το πιο ιδιόρρυθμο μουσικό φεστιβάλ στην Κεντρική Ασία συγκεντρώνει λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής και περιβαλλοντολόγους στο Muynaq, μια πόλη που κάποτε βρισκόταν στην ακτή της Θάλασσας της Αράλης, στο Καρακαλπακστάν. Από τη δεκαετία του 1960, η θάλασσα έχει συρρικνωθεί, δημιουργώντας τη νεότερη έρημο στον κόσμο και ένα δυστοπικό σκηνικό για πολλές σκηνές και πλήθος που χορεύει και γλεντά με πάθος.

Το Stihia προσελκύει επώνυμους DJ και άλλους ερμηνευτές από την Ευρώπη και την Ασία, καθώς και ντόπιες συναυλίες από το Ουζμπεκιστάν, οπότε είναι σίγουρο ότι θα ακούσετε κάτι νέο. Εκτός από τη μουσική, υπάρχουν συζητήσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα, ημερήσιες εκδρομές στη Θάλασσα της Αράλης, εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης και αστροπαρατήρηση.

Arena di Verona Festival: Φεστιβάλ όπερας

Πού: Βερόνα, Ιταλία
Πότε: 7 Ιουνίου-7 Σεπτεμβρίου 2024
Info: www.arena.it/en/arena-di-verona

Το ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Βερόνας φιλοξενεί ζωντανά θεάματα για σχεδόν 2.000 χρόνια και καθώς το κτίριο είναι σε καλή κατάσταση, οι Βερονέζοι δεν βλέπουν λόγο να σταματήσουν. Υπάρχουν συναυλίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά το αποκορύφωμα είναι το καλοκαιρινό φεστιβάλ όπερας, το οποίο λειτουργεί για περισσότερο από έναν αιώνα. Η Aida προσελκύει το μεγαλύτερο πλήθος και το σκηνικό αποκαλύπτει πραγματικά τις πυραμίδες της Γκίζας. αλλά το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης κλασικά έργα όπως η Κάρμεν, η Τόσκα και τον Κουρέα της Σεβίλλης. Λάβετε υπόψη ότι τα αυθεντικά πέτρινα καθίσματα δεν είναι και τόσο άνετα.

InMusic: Συναυλίες
Πού: Ζάγκρεμπ
Πότε: 24-26 Ιουνίου 2024
Info: www.inmusicfestival.com/en/program/2024

To Ζάγκρεμπ, η πρωτεύουσα της Κροατίας χτίζει σταθερά τη φήμη της στη βάση μιας ακμάζουσας πολιτιστικής σκηνής. Το InMusic είναι το αποκορύφωμα του καλοκαιριού, με μεγάλα ονόματα όπως οι Hozier και The Smashing Pumpkins να ανεβαίνουν στη σκηνή. Ο Paolo Nutini και το Bombay Bicycle Club κάνουν εμφανίσεις και φέτος. Το φεστιβάλ πραγματοποιείτε στη λίμνη Jarun, γνωστή ως Θάλασσα του Ζάγκρεμπ, ώστε να μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε τα αξιοθέατα της πόλης και τη φύση σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο.

Lounge Music Festival

Πού: Les Gets, Γαλλία
Πότε: 31 Ιουλίου-5 Αυγούστου 2024
Info: www.lesgets.com/en/temps_fort/lounge-music-festival/

Σκέφτεστε ότι οι γαλλικές Άλπεις είναι μόνο για σκι; Όχι καθώς το χιονοδρομικό κέντρο Les Gets αποκτά μια εντελώς άλλη ζωή το καλοκαίρι, προσελκύοντας πεζοπόρους, ποδηλάτες βουνού, αλλά και λάτρεις της ζωντανής μουσικής. Το εβδομαδιαίο Lounge Music Festival στο χωριό Les Gets συνδυάζει περίπου 30 δωρεάν υπαίθριες συναυλίες με πικνίκ, μπάρμπεκιου και περιπάτους. Τα περισσότερα μουσικά είδη εκπροσωπούνται στο πρόγραμμα, επομένως είτε είναι blues, soul, rock, folk ή ηλεκτρονική μουσική που σας ανεβάζει στην πίστα, θα υπάρχουν πολλά που θα σας διασκεδάσουν μέχρι αργά το βράδυ.

AMF Festival

Πού: Άμστερνταμ
Πότε: 19 Οκτωβρίου 2024
Info: amf-festival.com/

Στο Άμστερνταμ το μεγαλύτερο και πιο τολμηρό θέαμα της χρονιάς είναι το AMF, ένας εκτυφλωτικός συνδυασμός ηλεκτρονικής μουσικής, πρωτοποριακής τεχνολογίας και πυροτεχνίας. Το φεστιβάλ είναι μια πολυαισθητηριακή εμπειρία που προσελκύει πλήθη σε μέγεθος αρένας: η μόνη απογοήτευση είναι ότι το AMF διαρκεί μόνο για μία νύχτα το χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα