Τα καλύτερα και πιο οικονομικά Χριστούγεννα στην Κεντρική Ευρώπη

Διαβάζεται σε 8'
Τα καλύτερα και πιο οικονομικά Χριστούγεννα στην Κεντρική Ευρώπη
UNSPLASH

Ο Νοέμβριος έφτασε για τα καλά και είναι ο ιδανικός μήνας για να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε και να κλείνουμε τα γιορτινά ταξίδια του χειμώνα.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ανάβουν σιγά σιγά τα φωτάκια τους και δίνουν το σήμα για την εκκίνηση της πιο όμορφης εποχής του χρόνου και το Signature Travel μας συνοδέυει σε μια σειρά από μοναδικές Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. 

Την εποχή των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

UNSPLASH

Λίγες μόνο εβδομάδες μένουν για να αρχίσουν μία μία όλες οι μεγάλες πρωτεύουσες και οι πόλεις της Ευρώπης να φορούν τα γιορτινά τους και να υποδέχονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο στη γιορτινή αγκαλιά τους.

Λαμπιόνια, στολισμένα έλατα, ξύλινοι πάγκοι με γλυκιές λιχουδιές, μυρωδιά κανέλας και ζεστού γλυκού κρασιού στον αέρα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Το ιδανικό σκηνικό για τις χειμερινές διακοπές μας. 

Πού θα περάσουμε όμως τα καλύτερα Χριστούγεννα φέτος;  

Η Κεντρική Ευρώπη φιλοξενεί μερικές από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές του κόσμου και φέτος αξίζει να τις επισκεφθούμε και να τις ανακαλύψουμε όλες. Η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σερβία και η Σλοβακία είναι μερικές από τις πιο όμορφες και οικονομικές χώρες για να ταξιδέψει κανείς στις γιορτές και να απολαύσει χριστουγεννιάτικες βόλτες, αγορές και γιορτινές μελωδίες.

Πρώτη στη σειρά, η όμορφη Βιέννη, η πρωτεύουσα της Αυστρίας 

UNSPLASH

Από τις 11 Νοεμβρίου ξεκινούν επίσημα οι χριστουγεννιάτικες αγορές της πρωτεύουσας της Αυστρίας!  Μια από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές, είναι η παραδοσιακή Christkindlmarkt am Rathausplatz, που μετατρέπει την πλατεία του Δημαρχείου σε μια λαμπερή παραμυθένια χώρα μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου. Με ζεστά ρούχα, σκουφάκια και γάντια και το Glühwein – το αρωματικό κρασί των Χριστουγέννων – στο χέρι, περιηγηθείτε στο στολισμένο κέντρο της Βιέννης και νιώστε και πάλι παιδιά!

Δύο ακόμα αγορές που αξίζει να επισκεφθείτε είναι αυτή στο Schönbrunn (μέχρι και αρχές Ιανουαρίου) και στο Stephansplatz.

Το ταξίδι στη Βιέννη όμως δε σταματά στις αγορές! Μια επίσκεψη στα ανάκτορα Hofburg είναι απαραίτητη. Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Η βόλτα συνεχίζεται στην ελληνική γειτονιά με την εκκλησία της Αγίας Τριάδος, την Πλατεία Μάρκτ και την Πλατεία Γκράμπεν με τον  μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας.

Βιέννη χωρίς στάση και στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, δε γίνεται!  Συνεχίστε τη βόλτα σας στη γνωστή οδό Κέρντερστράσσε και καταλήξτε στο Café Motzart για έναν ζεστό βιεννέζικο καφέ. Για τους λάτρεις της σοκολάτας σας προτείνουμε το Sacher, ένα από τα πιο παλιά και διάσημα ζαχαροπλαστεία της πόλης. Ενώ αν είστε fan της κλασικής μουσικής, κλείστε εισιτήρια για κάποιο κοντσέρτο με επιλογή των πιο γνωστών έργων των Στράους και Μότσαρτ.

Κλείστε το ταξίδι σας για τη Βιέννη, εδώ

Επόμενη στη σειρά η Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας

Signature Travel

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Βουδαπέστης ξεκινούν στις 17 Νοεμβρίου και διαρκούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 στην πλατεία Varosmarty. Η νεότερη αυτή χριστουγεννιάτικη αγορά της Βουδαπέστης, η οποία βρίσκεται μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, άνοιξε για πρώτη φορά το 2011 και έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα με υπέροχα φώτα, ξύλινα σπιτάκια- πάγκους ντόπιων τεχνιτών και πολλά γευστικά περίπτερα που προσφέρουν στον επισκέπτη μια γεύση από ουγγρικές σπεσιαλιτέ. Καθημερινά, οργανώνονται συναυλίες και δραστηριότητες για παιδιά στην κεντρική σκηνή ενώ μαζί με τα παιδιά σας μπορείτε να δοκιμάσετε την ξακουστή καμινάδα «Kurtos», αλλά και να κάνετε πατινάζ στον πάγο. 

Το ταξίδι στη Βουδαπέστη όμως δε σταματά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της. Αφιερώστε τις ημέρες σας στην περιπλάνηση και την επίσκεψη σε αξιοθέατα, όπως την Πλατεία Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, αλλά και το Δούναβη με τις όμορφες γέφυρες, το Νησί της Μαργαρίτας, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Περπατήσε τη Vaci Utca, και χαλαρώστε πίνοντας τον καφέ σας στα φημισμένα Καφέ Gerbeaud & New York. Τα βράδια σας, επιστρέψτε στο κέντρο της πόλης και στις χριστουγεννιάτικες αγορές της για να πιείτε ζεστό γλυκό κρασί και να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα. Μην παραλείψετε και μια επίσκεψη στα διάσημα ιαματικά λουτρά της πόλης, για χαλάρωση πριν την επιστροφή σας στην Ελλάδα.

Κλείστε τις διακοπές των Χριστουγέννων σας στην Βουδαπέστη, εδώ

Επόμενη διάσημη γιορτινή πρωτεύουσα η Πράγα της Τσεχίας

Signature Travel

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας είναι ανοιχτές καθημερινά από τις 2 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 6 Ιανουαρίου 2024, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής των Χριστουγέννων, της ημέρας των Χριστουγέννων, της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της Πρωτοχρονιάς. Οι κύριες χριστουγεννιάτικες αγορές της βρίσκονται στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην Πλατεία Wenceslas, στην καρδιά της πόλης και η είσοδος είναι δωρεάν. 

Εδώ θα απολαύσετε τοπικές τσέχικες σούπες, σπεσιαλιτέ της Πράγας αλλά και γλυκα. Θα πιείτε ζεστό κρασί και θα απολαύσετε μουσική και παραστάσεις στη μέση της πλατείας. Επιπλέον, το Κάστρο της Πράγας διοργανώνει μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Γεωργίου. Η αγορά είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 2 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 6 Ιανουαρίου 2024.

Πέρα όμως από τις αγορές, η Πράγα έχει πολλά και ξεχωριστά μέρη που πρέπει να ανακαλύψετε φτάνοντας μέχρι εκεί. Το ‘μικρό μέρος’’ (ΜάλαΣτράνα) είναι μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα, ενώ η γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου, τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’, η πλατεία της παλιάς πόλης, με το  Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι,  είναι μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη βόλτα σας.

Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας ενώ αν αγαπάτε το θέατρο, πρέπει να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε, μια παράσταση  «Μαύρου Θεάτρου», στην πόλη που γέννησε το “Μαύρο Θέατρο”!

Κλείστε το χριστουγεννιάτικο ταξίδι σας στην Πράγα, εδώ

Ακολουθεί η Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας

Signature Travel

Η κύρια Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Μπρατισλάβα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην κεντρική πλατεία Hlavné Námestie, που εκτείνεται στους κοντινούς δρόμους και δημιουργεί μια εορταστική ατμόσφαιρα σε όλο το ιστορικό κέντρο. Καθώς φτάνει ο Δεκέμβριος, ολόκληρη η περιοχή φωτίζεται με μαγευτικά χριστουγεννιάτικα φώτα, ενώ οι πάγκοι της αγοράς συγκεντρώνουν μια σειρά από τοπικά σλοβακικά φαγητά και παραγωγούς, όλα συνοδευόμενα από τους χαλαρωτικούς ήχους της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης μουσικής.

Οι γιορτινές αγορές ξεκινούν 23 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Το επόμενο σημείο είναι η πλατεία Hviezdoslav (Hviezdoslavovo námestie). Το μέρος φημίζεται για το μεγάλο χειμερινό παγοδρόμιο, το νόστιμο φαγητό και τα ποτά του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε ζεστό κρασί (Varene vino) ή ποτό μελιού (Medovina). 

Το Κάστρο της Μπρατισλάβα προσφέρει επίσης μια τεράστια χριστουγεννιάτικη αγορά. Μια εξαιρετική ευκαιρία για να περάσετε το χρόνο σας χαρούμενα, να γνωρίσετε ντόπιους και να δοκιμάσετε σλοβακικά πιάτα όπως Ciganska pecenka, Chlieb s mastou, Lokse κ.λπ. Είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να μάθετε περισσότερα για τις σλοβακικές παραδόσεις, να απολαύσετε διάφορες λαϊκές παραστάσεις, μουσική, χορούς και εκθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στην παλαιά πόλη αλλάκαι στην οδό Michalska Venturska, με τις αμέτρητες καφετέριες και τα εξαιρετικά μπαρόκ κτήρια. Σειρά έχει η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ (MichalskaBrana), η μοναδική από τις τέσσερις πύλες της μεσαιωνικής πόλης που διασώζεται έως σήμερα και αποτελεί ορόσημο της Μπρατισλάβας. Κάτω από την πύλη αυτή θα δείτε και το «Σημείο Μηδέν», απ’ όπου μετριούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις με τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. 

Απολαύστε τις γιορτές εύκολα, ξεκούραστα και οικονομικά, επιλέγοντας μεταξύ των πολλών ολοκληρωμένων ταξιδιωτικών πακέτων και προτάσεων του ταξιδιωτικού γραφείου Signature Travel, το οποίο διοργανώνει οδικά και αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη. Και ειδικά για εσάς που θέλετε να επισκεφθείτε περισσότερες από μία χώρες σε ένα ταξίδι σας, επιλέξτε μεταξύ των 2 γιορτινών ταξιδιωτικών πακέτων αεροπορικώς ή οδικώς: Βιέννη, Βουδαπέστη, Μπρατισλάβα ή Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Νις .

Φέτος το χειμώνα, ταξιδέψτε με την ασφάλεια και την υπογραφή του ταξιδιωτικού γραφείου Signature Travel,  στις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και ζήστε από κοντά τη μαγεία των πιο διάσημων χριστουγεννιάτικων αγορών!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα