Πέντε χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα για τις χειμερινές σου διακοπές

Διαβάζεται σε 5'
Πέντε χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα για τις χειμερινές σου διακοπές

Η Ελλάδα, μπορεί να είναι γνωστή στο εξωτερικό κυρίως για τις υπέροχες παραλίες, τα ξεχωριστά νησιά της και την πλούσια ιστορία της, αλλά τον χειμώνα, η μαγεία της κρύβεται στα βουνά της, τα ορεινά χωριά και τα χιονοδρομικά κέντρα της.

Με αναρίθμητες επιλογές για snowboard, σκι, και άλλα χειμερινά σπορ, η χώρα προσφέρει μια ποικιλία εκπληκτικών προορισμών για τους λάτρεις του χιονιού. Και ναι, ο Φεβρουάριος είναι ο καλύτερος μήνας για αποδράσεις στο βουνό!

Ποια είναι τα πιο όμορφα και προσβάσιμα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας όμως;

1) Παρνασσός:

iStock

Ξεκινάμε από το πιο κοντινό -στους Αθηναίους- ski center! Το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού βρίσκεται κοντά στο Αράχωβα και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για σκι και snowboard-χιονοσανίδα στην Ελλάδα. Από τις εύκολες διαδρομές για αρχάριους έως τις πιο απαιτητικές διαδρομές για τους πιο έμπειρους, όλοι θα βρουν κάτι που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Επιπλέον, η κοντινή απόσταση από την Αθήνα το καθιστά ιδανικό για μια ημερήσια εκδρομή ή ένα σαββατοκύριακο στα χιόνια.

2) Καλάβρυτα:

iStock

Τα Καλάβρυτα είναι γνωστά όχι μόνο για τον οδοντωτό και τις υπέροχες διαδρομές στο φαράγγι του Βουραϊκού αλλά και για τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού τους κέντρου. Το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων βρίσκεται στο όρος Χελμός και είναι γνωστό για τις ξεχωριστές διαδρομές του και την εκπληκτική θέα προς τον Κορινθιακό Κόλπο. Με μια πλήρως οργανωμένη υποδομή και ποικιλία δραστηριοτήτων, τα Καλάβρυτα είναι ιδανικά για οικογενειακές εκδρομές αλλά και για όσους αναζητούν περιπέτεια. Με πολλές επιλογές για διαμονή και εστίαση, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ξεχωριστή απόδραση χειμερινών διακοπών. Ιδανικός προορισμός για σαββατοκύριακο, όχι μόνο για σκι αλλά και για να απολαύσετε εκπληκτικό φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής ενώ αν είστε με παιδιά, είναι εξαιρετική ευκαιρία να μάθουν και για την ιστορία του τόπου αυτού στο μουσείο της περιοχής.

3) Βόρας:

iStock

Στην καρδιά της Βόρειας Ελλάδας, το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς για τους λάτρεις του χειμερινού σπορ. Με πολλές και διαφορετικών επιπέδων χιονοπίστες αλλά και εξαιρετικές εγκαταστάσεις, το χιονοδρομικό Βόρας-Καϊμάκτσαλαν προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του. Επιπλέον, η κοντινή απόσταση από το Θεσσαλονίκη το καθιστά έναν δημοφιλή προορισμό για εκείνους που θέλουν να αποδράσουν από την πόλη για ένα τριήμερο στο βουνό.

4) Φαλακρό:

iStock

Με θέα προς τον Θερμαϊκό Κόλπο και εύκολη πρόσβαση από τη Θεσσαλονίκη, το Φαλακρό είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για οικογενειακές χειμερινές εκδρομές. Με φιλικές τιμές και εξαιρετικές εγκαταστάσεις για αρχάριους, το Φαλακρό είναι ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σκι. Το αλπικό τοπίο του Φαλακρού προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες, αλλά και για μια απλή βόλτα, καθώς συνδυάζει υπέροχη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις: τη λίμνη του ποταμού Νέστου και τα Βουλγαρικά σύνορα, το υπέροχο Φαράγγι των Πύργων, τον κάμπο της Δράμας, το Παγγαίο, τη Θάσο, τον Άθω, το Αιγαίο, ακόμα και τον Όλυμπο με καλές καιρικές συνθήκες.

5) Καρπενήσι:

iStock

Το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του. Με διαδρομές που διασχίζουν το πανέμορφο Παναχαϊκό οροπέδιο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής ενώ απολαμβάνουν το σκι ή το snowboard. Η ευρύτερη περιοχή, προσφέρει υπέροχες διαδρομές στο Βελούχι και στα χωριά του, με παραδοσιακά ταβερνάκια, όμορφα χωριά (κάντε στάση οπωσδήποτε στο Μεγάλο και Μικρό χωριό) και μικρούς ξενώνες για μια απολαυστική και ξεκούραστη διαμονή στο βουνό.

Τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία χειμερινών σπορ και φυσικής ομορφιάς τόσο για τους λάτρεις του σκι ή του snowboard όσο όμως και για τους ταξιδιώτες που απλά θέλουν να απολαύσουν το λευκό τοπίο με τη ζεστή σοκολάτα ή τον καφέ τους στο χέρι από τη ζεστασιά του σαλέ του εκάστοτε χιονοδρομικού. Είτε είστε επαγγελματίας σκιέρ είτε αρχάριος, υπάρχει κάτι για όλους σε αυτούς τους ξεχωριστούς ορεινούς προορισμούς και σίγουρα τώρα είναι η ιδανική περίοδος για να φτάσετε μέχρι εκεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα