"Βγήκε λάδι" η Sunday Telegraph για τους Κρητικούς

"Βγήκε λάδι" η Sunday Telegraph για τους Κρητικούς

Η παραγραφή του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου εξόργισε τους Κρητικούς που είχαν στραφεί εναντίον της Sunday Telegraph. Εξετάζουν τα επόμενα βήματά τους

Οργισμένοι οι Κρητικοί που είχαν στραφεί κατά της βρετανικής εφημερίδας "Sunday Telegraph" μετά από δημοσίευμα που τους εμφάνιζε ως "βαρόνους των ναρκωτικών που συνδέονται με τη μαφία των Ζωνιανών".

Έμειναν άφωνοι όταν ενημερώθηκαν στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ότι το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου είχε παραγραφεί και ως εκ τούτου δίκη δεν υπήρχε.

Οι τέσσερις κτηνοτρόφοι - ο πέμπτος έχει αποβιώσει -"άστραψαν και βρόντηξαν" από την οργή τους, όπως σημειώνει το cretalive.gr.

Ένας εξ αυτών, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, είπε ενοχλημένος "θα σας άρεσε να βάλουν την φωτογραφία σας δίπλα από ναρκωτικά και να σας αποκαλούν βαρόνο;".

Οι κτηνοτρόφοι εμφανίζονται ιδιαίτερα οργισμένοι καθώς δεν τα κατάφεραν να δικαστεί η βρετανική εφημερίδα και ο γνωστός δημοσιογράφος Colin Freeman, συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αλλεπάλληλες αναβολές - όχι με δική τους ευθύνη - ενώ οι ίδιοι υποβλήθηκαν σε υπέρογκα έξοδα για τις μετακινήσεις τους από την Κρήτη στην Αθήνα προκειμένου να παρίστανται στο δικαστήριο.

Η εξέλιξη αυτή ωστόσο δεν πτοεί τους τέσσερις κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα, αυτή τη φορά στην αστική διαδικασία, καθώς επίκειται η άσκηση αγωγής.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο των κτηνοτρόφων, Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, προηγήθηκαν αλλεπάλληλες αναβολές, καθώς αναφερόταν ότι δεν είχε εντοπιστεί ο μηνυόμενος για να του επιδοθεί η κλήση. Τελικά ως δια μαγείας εντοπίστηκε στην παραγραφή του αδικήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βεντέτα με την Telegraph

Κρητικοί κτηνοτρόφοι μηνύουν την Sunday Telegraph

SHARE:

24Media Network