NEWS247 WEB TV: Ανδρέας Παπανδρέου, ο άνθρωπος της αλλαγής

default image

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, το News247 κοιτάζει πίσω από το μεγαλύτερο, μικρό όνομα της Ελλάδας και καταγράφει τη συναρπαστική διαδρομή του πιο αντιφατικού ίσως ηγέτη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μέσα από ένα μίνι ντοκιμαντέρ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε ακριβώς είκοσι χρόνια πριν, στις 23 Ιουνίου 1996, στο σπίτι του στην Εκάλη. Αυτό ήταν και το τέλος μιας διαδρομής που διέτρεξε τις αντιφάσεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τις δικές του προσωπικές αντιφάσεις.

Ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που αποκαλούσαν με το μικρό του όνομα φίλοι και εχθροί, ήταν μια προσωπικότητα πολυδιάστατη και ένα φαινόμενο πολιτικό γεμάτο ανατροπές, αντιθέσεις και αλλαγές. Ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ το 1974 αψηφώντας το παλιό κόμμα του πατέρα του. Εισέβαλε στην πολιτική σκηνή την ταραγμένη δεκαετία του ’60, αφήνοντας πίσω του μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα στην Αμερική. Ήρθε στην Ελλάδα ως διεθνούς φήμης οικονομολόγος, ένας μετριοπαθής μεταρρυθμιστής, που μεταμορφώθηκε σε ριζοσπάστη πολιτικό και αναδείχθηκε σε πολιτικό ηγέτη, οραματιστή αλλά και βαθιά ανθρώπινο, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Καθώς η επέτειος των είκοσι χρόνων από το θάνατό του ανοίγει ξανά τη συζήτηση για τη ζωή και το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, το News247 προσπαθεί να κοιτάξει πίσω από το μεγαλύτερο, μικρό όνομα της Ελλάδας, μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα και ένα τριαντάλεπτο ντοκιμαντέρ. Ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του, τις αντιφάσεις του και τις αλλαγές του μέσα από διηγήσεις ανθρώπων που τον έζησαν, την οικογένειά του, τους φίλους του, τους πολιτικούς συνοδοιπόρους αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα