Αφεντικό ισχυρίζεται ότι θέλει να αλλάξει δουλειά γιατί της παίρνει πολύ χρόνο να απαντάει στα email

Εργαζόμενη γυναίκα ζητάει βοήθεια
Εργαζόμενη γυναίκα ζητάει βοήθεια 123RF.COM

"Χρειάζομαι αρκετό χρόνο για να σκεφτώ την απάντηση. Μισώ το γεγονός πως στη σύγχρονη εποχή οφείλεις να είσαι συνδεδεμένος στο mail σου 24/7", ισχυρίζεται το αφεντικό και προκαλεί αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, που πόσταρε σε online φόρουμ ονόματι “Mumset” με το ψευδώνυμο “Catinthetreeallthetime” είναι δύσκολο να απαντάς πάντα on time στα email κι αυτό γιατί χρειάζεται χρόνος προκειμένου να σκεφτείς μια καλή απάντηση.

Η γυναίκα δούλευε σε ηγετική θέση για χρόνια αλλά πρόσφατα άκουσε αρνητικά σχόλια για την έλλειψη οργανωτικότητάς της.

Το περιστατικό προέκυψε όταν η γραμματέας της, που διαχειριζόταν καθημερινά τα μηνύματα που λάμβανε, παραιτήθηκε γιατί -όπως δηλώνει πάντα η καταγγέλλουσα-, την θεωρούσε "ανοργάνωτη" και εκτίμησε ως εκ τούτου πως δεν μπορούσε να συνεργαστεί μαζί της.

Σε ποστ στο φόρουμ η γυναίκα έγραψε: "Δήλωσε ότι το έβρισε δύσκολο να συνεργαστεί μαζί μου προφανώς γιατί είμαι ανοργάνωτη και δεν τσεκάρω τα emails μου" προσθέτοντας πως η βοηθός "συνέχεια γκρίνιαζε και με πίεζε να απαντήσω".

Το αφεντικό σχολίασε πως θεωρεί "οκ" να μην είναι κανείς συνέχεια συνδεδεμένος στα email του και ότι είναι επίσης "οκ" οι άνθρωποι να περιμένουν κάποιο χρονικό διάστημα για να λάβουν μια απάντηση σε ένα email. "Χρειάζομαι αρκετό χρόνο για να σκεφτώ την απάντηση. Μισώ το γεγονός πως στη σύγχρονη εποχή οφείλεις να είσαι συνδεδεμένος στο mail σου 24/7. Αν και αγαπώ πολύ τη δουλειά μου δεν μπορώ να το κάνω αυτό".

Αν και απ' ότι φαίνεται η γυναίκα περίμενε κατανόηση και συμπόνια για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όσον αφορά τη διαχείριση χρόνου, μάλλον εξέλαβε το αντίθετο.

Πάνω από 200 άνθρωποι μοιράστηκαν τη γνώμη τους και σχεδόν κανείς από αυτούς δεν συμφώνησε μαζί της.

Πολλές από τις απαντήσεις συμβούλευαν τη γυναίκα να "συμφιλιωθεί με το πνεύμα της εποχής της" και να λειτουργεί με πιο γρήγορους ρυθμούς,ειδικά όσον αφορά μια δήλωσή της σχετικά με το ότι όταν επιστρέφει από άδεια δεν μπορεί να συγκροτήσει την σκέψη της.

"Δεν θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να επιστρέφεις από άδεια και να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις σε επείγοντα θέματα την πρώτη μέρα. Αυτό ακριβώς άλλωστε σημαίνει επείγον. Πρέπει να λυθούν την ίδια στιγμή".

Κάποιος άλλος σχολίασε: "Δεν κοίταξες τα email σου για μια ολόκληρη ημέρα; Αυτό είναι πέρα από τα όρια του φυσιολογικού. Όταν βρίσκεσαι στο γραφείο οφείλεις να απαντάς τουλάχιστον μέσα σε 4 ώρες."

"Είμαι και εγώ αφεντικό κι αν τους έλεγα ότι χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ και να απαντήσω στα email μου θα με κορόιδευαν", σχολίασε ένας  άλλος χρήστης.

Παράλληλα άλλοι αμφισβήτησαν το κατά πόσο της ταιριάζει ένα τέτοιο πόστο, εφόσον έχει πρόβλημα διαχείρισης χρόνου και την συμβούλευσαν να αλλάξει δουλειά.

Η δημοσίευση στο φόρουμ διαγράφηκε ίσως λόγω της υπερβολικής επισκεψιμότητας, αν και ελπίζουμε να την επαναφέρουν σύντομα μιας και το debate επι του θέματος παρουσιάζει εξαίρετο ενδιαφέρον.

Πηγή: 

Indy100.com

SHARE: