Απίστευτο gif σου δείχνει τι βλέπεις στους πρώτους μήνες της ζωής σου

Απίστευτο gif σου δείχνει τι βλέπεις στους πρώτους μήνες της ζωής σου

Ένα gif μερικών δευτερολέπτων αποκαλύπτει τι βλέπουν τα μωρά κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωή τους. Σε ποια ηλικία μπορούν να μας αναγνωρίσουν;

Γνωρίζουμε ότι τα μωρά δεν διαθέτουν πλήρως ανεπτυγμένη όραση, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο καθαρά βλέπουν και αν μπορούν να διακρίνουν τις γκριμάτσες μας.

Για να δώσει μια εικόνα στους γονείς, οι οποίοι εκφράζουν συχνά πυκνά την απορία αν μπορούν τα μωρά τους να τους δουν καθαρά κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωής τους, αλλά και το πότε ξεκινούν να αντιλαμβάνονται τις αλλαγές και το περιβάλλον, ο γιατρός Romesh Angunawela δημιούργησε ένα gif λίγων δευτερολέπτων. 

via GIPHY

Στο gif φαίνεται πως τα μωρά δεν μπορούν αρχικά να συγκεντρωθούν στο πρόσωπο των γονιών τους και το μόνο που βλέπουν είναι μια σκιά.

Η όρασή τους βελτιώνεται κατά τον 3ο μήνα της ζωής του, όποτε και οι μορφές που αντικρίζουν είναι πιο ξεκάθαρες, ωστόσο ακόμη και τότε η όραση συγκεντρώνεται σ' ένα μόνο πράγμα, με αποτέλεσμα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται να παραμένει θολό.

Απίστευτο gif σου δείχνει τι βλέπεις στους πρώτους μήνες της ζωής σου

Η όραση ενός μωρού καλυτερεύει όταν βρίσκεται σε ηλικία 12 μηνών, ωστόσο σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο η όραση ενός παιδιού συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι την ηλικία των 2 ετών.

ΠΗΓΗ: iflscience

SHARE:

24Media Network