Αυτό το κόμικ είναι η καλύτερη απάντηση στον φασισμό

Αυτό το κόμικ είναι η καλύτερη απάντηση στον φασισμό

Χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, εισέβαλαν στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα. Και αυτή είναι η καλύτερη κόμικ απάντηση για την επίθεση τους

O John Antóno  (Γιάννης Αντωνόπουλος) είναι σκιτσογράφος και με τα έργα του σχολιάζει σε καθημερινή βάση τα κακώς κείμενα της επικαιρότητας και της κοινωνίας μας.

Το σημερινό του κόμικ καταπιάνεται με τη ρατσιστική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον δασκάλων στο δημοτικό του Περάματος, οι οποίοι δέχθηκαν προσφυγόπουλα για να φοιτήσουν στις τάξεις του σχολείου.

Οι πολλές περιγραφές είναι περιττές. Η καλύτερη απάντηση στο "τι είναι φασισμός", παρακάτω.

Αυτό το κόμικ είναι η καλύτερη απάντηση στον φασισμό

Υπενθυμίζουμε πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει προς τιμή του την παρουσία χρυσαυγίτων με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου, αλλά και σε όσους τον κάλεσαν, καθώς, όπως αναφέρει, με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Επίσης γίνεται λόγος για ευθύνες της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας ενώ έβλεπαν τα γεγονότα δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν, αλλά και των αρμόδιων φορέων που δεν ενημέρωσαν νωρίτερα του γονείς.

"Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Το κόμικ δημοσιεύεται στο NEWS 247 με την άδεια του δημιουργού. Περισσότερα έργα του John Antóno, μπορείτε να δείτε στο προσωπικό του site.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην εισαγγελία Πειραιά η προανάκριση για τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα

Πέραμα: Ο υπόδικος Λαγός και μέλη Χ.Α. προπηλάκισαν δασκάλους που δέχθηκαν προσφυγόπουλα

Το βίντεο που 'καίει' τους χρυσαυγίτες. ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ

SHARE:

24Media Network