Χάρτης: Πώς λένε την Ελλάδα στο εξωτερικό

Χάρτης: Πώς λένε την Ελλάδα στο εξωτερικό

Ποιες λέξεις χρησιμοποιούν περισσότερο στις χώρες του εξωτερικού όταν θέλουν να πουν "Ελλάδα". Δείτε τον ενδιαφέροντα χάρτη.

Ένας ενδιαφέρον χάρτης, που δείχνει ποια λέξη χρησιμοποιούν περισσότερο στις χώρες του εξωτερικού όταν θέλουν να αναφέρουν την Ελλάδα, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ο σχετικός χάρτης αναρτήθηκε στο Reddit και σύμφωνα μ’ αυτόν η πλειονότητα της παγκόσμιας κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Ρωσίας και των περισσότερων αφρικανικών κρατών, αναφέρει την Ελλάδα με ονόματα που προέρχονται από τη λατινική λέξη Graecia.

Αρκετές είναι και οι χώρες (της βόρειας Αφρικής, Σ. Αραβία, Ινδία, Ινδονησία) που αποκαλούν την Ελλάδα με ονόματα προερχόμενα από τη λήξη Ionian από τους Ίωνες, την ελληνική φυλή στην Ανατολία. Εκτός από τους Έλληνες, Ελλάδα (Hellas) λένε και οι Κινέζοι, οι Νορβηγοί και οι Κύπριοι ενώ οι πολίτες της Γεωργίας είναι οι μοναδικοί παγκοσμίως που χρησιμοποιούν κυρίως λέξεις που προέρχονται από τo Saberdzneti. Να σημειωθεί ότι η λέξη προέρχεται με τη σειρά της από το brdzeni που σημαίνει σοφός.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα