Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος ετών 96, τραγουδίστρια σε μπάντα death metal

Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος ετών 96, τραγουδίστρια σε μπάντα death metal
Η 96χρονη Ίνγκε Γκίνσμπεργκ τραγουδάει death metal youtube

Η υπερήλικας είναι η βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος τα τρία τελευταία χρόνια. Πώς πήρε την απόφαση από συγγραφέας να γίνει frontwoman.

Έμπνευση σε αρκετούς και μήνυμα ότι ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις την πορεία της ζωής σου, δίνει μια 96χρονη επιβιώσασα του Ολοκαυτώματος, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι η βασική τραγουδίστρια ενός συγκροτήματος death metal ονόματι Inge & the TritoneKings.

Η Ίνγκε Γκίνσμπεργκ, γεννημένη στην Αυστρία, ήταν συγγραφέας για όλη της τη ζωή. Αυτό μέχρι πριν τρία χρόνια. “Δεν μπορώ να τραγουδήσω. Δεν μπορώ να πιάσω τον τόνο. Οπότε το heavy metal βοηθάει γιατί το μόνο που έχω να κάνω είναι να λέω τα λόγια”, δήλωσε. Κάποια στιγμή, όπως ανέφερε στους New York Times, αισθάνθηκε ότι κανείς δεν ήθελε να την ακούσει και ότι η κοινωνία δεν ενδιαφερόταν να ακούει ηλικιωμένους.

Έτσι οι νεότεροι φίλοι της “έριξαν” στο τραπέζι την ιδέα με την οποία θα μπορούσε να μεταδοθούν αυτά που είχε να πει. Την έπεισαν να πει τα ποιήματά της με τη βοήθεια της μουσικής death metal. Ο κόσμος γρήγορα αγάπησε την Εβραία υπερήλικα που έλεγε τα ποιήματά της στα αγγλικά και τα γερμανικά, συνοδευόμενη από το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

“Κανείς δεν πίστευε ότι θα γινόταν αυτό” τόνισε για την περίοδο του ναζισμού. Ο πατέρας της κατάφερε να φύγει από την Αυστρία και να βρει καταφύγιο στην Αγγλία. Το 1942 η μητέρα της έδωσε σε οικογενειακό φίλο όλα τα κοσμήματά της, προκειμένου αυτός να τις βοηθήσει να καταφύγουν στην Ελβετία, όπου κατέληξαν σε καμπ προσφύγων. Στην πορεία, έγινε και κατάσκοπος των ΗΠΑ. Αρκετά χρόνια μετά τον πόλεμο, η Ίνγκε και ο πρώτος σύζυγός της, που ήταν συνθέτης, μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, συνθέτοντας τραγούδια για τον Νατ Κινγκ Κόουλ και τον Ντιν Μάρτιν.

Αυτό που αξίζει περισσότερο στη ζωή είναι η ελευθερία, σύμφωνα με την ίδια, η οποία τονίζει ότι πλησιάζοντας τα 97, δεν μετανιώνει για τίποτα και δεν σκέφτεται τι λένε οι άλλοι γι’ αυτήν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα