Έβαλαν αποσπώμενο πέος σε άγαλμα του Ηρακλή, γιατί έκανε 'φτερά'

Έβαλαν αποσπώμενο πέος σε άγαλμα του Ηρακλή, γιατί έκανε 'φτερά'

Αυτή την απόφαση έλαβε δήμος στη Γαλλία αφού το πρωτότυπο μόριο του αγάλματος έκανε συνεχώς φτερά

Στο στόχαστρο βανδάλων βρέθηκε πολλές φορές το ύψους τριών μέτρων γλυπτό του Ηρακλή που βρίσκεται σε πάρκο στην πόλη Αρκασόν της νοτιοδυτικής  Γαλλίας, με τους επιτήδειους να σκανδαλίζονται όπως φαίνεται από... τα προσόντα του μυθικού ήρωα καταστρέφοντας του κάθε φορά το ευαίσθητο σημείο.

Αυτό όμως δεν άφησε ασυγκίνητες τις τοπικές αρχές που για να προστατεύσουν την ανδρική τιμή του μυθικού Ηρακλή παρήγγειλαν ένα αποσπώμενο ανδρικό μόριο το οποίο όμως θα τοποθετούν μόνο σε επίσημες δημόσιες εκδηλώσεις! "Δε θα ευχόμουν ούτε στους χειρότερους εχθρούς μου να πάθουν ότι και αυτό το άγαλμα" είπε στην εφημερίδα Syd-Quest ο δήμαρχος της περιοχής Ιβ Φουλόν. "Αποφασίσαμε να πάρουμε ένα προσθετικό μόριο το οποίο θα τοποθετούμε πριν από κάθε τελετή" συμπλήρωσε από την πλευρά της  αντιδήμαρχος Μαρτίν Φελιπό που θεωρείται και η εμπνευστής της ιδέας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο γλυπτό γίνεται αντικείμενο διαμάχης καθώς από τη  δημιουργία του κιόλας το 1948 πολλές κυρίες της Αρκασόν δεν άφησαν ασχολίαστα τα προσόντα του Ηρακλή χαρακτηρίζοντας τον "υπερβολικά προικισμένο", γεγονός που ανάγκασε το δημιουργό του γλυπτού να προσαρμόσει το μόριο του Ηρακλή και μάλιστα δύο φορές, προκειμένου να μην προκαλεί.

SHARE:

24Media Network