Η φωτογραφία από τη φωτιά στην Ελαφόνησο που “έριξε” το Instagram

Η φωτογραφία από τη φωτιά στην Ελαφόνησο που “έριξε” το Instagram
Φωτιά στην Ελαφόνησο Instagram (kirillsamarits)

Πολλά ντοκουμέντα έχουν κυκλοφορήσει που μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο μία φωτογραφία από τη φωτιά στην Ελαφόνησο ξεχώρισε.

Ήταν περίπου μία εβδομάδα πριν όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Ελαφόνησο, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης. Η φωτιά μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που σχεδόν 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί, ενώ εκκενώθηκε δύο φορές το κάμπινγκ, αλλά και σπίτια και καταλύματα στον οικισμό Παναγιά και στην περιοχή του Σίμου.

Δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες κυκλοφόρησαν που αναδείκνυαν το μέγεθος της καταστροφής, με αποκορύφωμα ένα καρέ που δημοσίευσε στο Instagram ο χρήστης “kirillsamarits” και που έκανε “πάταγο”.

Στο καρέ βλέπουμε ένα ερωτευμένο ζευγάρι να ανταλλάζει ένα φιλί, ενώ βρίσκεται μέσα σε θάλασσα στην Ελαφόνησο. Στο background ο ουρανός είναι μαύρος από τη φωτιά και τη στάχτη.

“Θυμήθηκα το ζευγάρι στο Μάτι που βρέθηκε αγκαλιασμένο και απανθρακωμένο πέρυσι από τις φωτιές. Αυτό θυμήθηκα και τους έβγαλα φωτογραφία γιατί τους ήθελα ζωντανούς”, ανέφερε ο φωτογράφος ονόματι Kirill Samarits.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα