Το απαγορευμένο άγγιγμα

Το απαγορευμένο άγγιγμα
© ABC NEWS

Ένα μωρό στις ΗΠΑ υποφέρει από μία σοβαρή δερματίτιδα. Κάθε άγγιγμα μπορεί να προκαλέσει πληγές στο δέρμα του. Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία (Pics)

Αντί να χαίρεται τις πρώτες του στιγμές στην ζωή, ένα μωράκι υποφέρει από μία τρομερή διαταραχή του δέρματος. Ακόμα και το παραμικρό άγγιγμα στο μικροσκοπικό σώμα του Tripp Roth μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες πληγές.

Το 2χρονο αγγελούδι πάσχει από την βασανιστική νόσο που ονομάζεται "πομφολυγώδης επιδερμόλυση".

Η ασθένεια αυτή είναι ικανή να προκαλέσει πληγές και ουλές στο δέρμα του ακόμα και με το πιο ανεπαίσθητο άγγιγμα.

Το νήπιο από την Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αναγκασμένο να περάσει ολόκληρη την ζωή τυλιγμένο σε επιδέσμους, ενώ δεν μπορεί να κάνει μπάνιο χωρίς την λήψη ισχυρών ηρεμιστικών.

Το απαγορευμένο άγγιγμα
© ABC NEWS

Η συγκεκριμένη ασθένεια προσβάλλει ένα στα 50.000 άτομα παγκοσμίως και οφείλεται στην έλλειψη μίας πρωτεΐνης, η οποία δεσμεύει το ένα στρώμα δέρματος με το άλλο.

Αυτό σημαίνει, ότι οποιαδήποτε τριβή μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στο δέμα του αλλά και στα βλέφαρά του, στον πάνω οισοφάγο και μέσα στο στόμα του με αποτέλεσμα να έχει χάσει την όραση και την ομιλία του.

Με αδύνατο το ενδεχόμενο της ίασης, οι γιατροί συμβούλεψαν την μητέρα του Tripp, η οποία προσπαθεί να είναι πάντα χαρούμενη μπροστά του, να τον τυλίγει με επιδέσμους, ώστε να προστατεύει το ευαίσθητο δερματάκι του.

Το απαγορευμένο άγγιγμα
© ABC NEWS

"Είναι τόσο δύσκολο, προφανώς δεν μπορεί να μιλήσει και σίγουρα φαίνεται να υποφέρει κάθε στιγμή της ημέρας", είπε η μητέρα.

Ωστόσο η γυναίκα πρόσθεσε πως η ιδιαιτερότητα του γιου της της δίδαξε το νόημα της πραγματικής αγάπης και της υπομονής, αλλά και τον σεβασμό και την ανιδιοτέλεια.

Το απαγορευμένο άγγιγμα
© ABC NEWS

"Το να γίνω μητέρα μου άλλαξε την ζωή. Το να είμαι όμως η μητέρα του Tripp έφερε τόση χαρά και ευτυχία στην ζωή μου", πρόσθεσε η τρυφερή μητέρα.

SHARE:

24Media Network