Η "δαιμονική" κούκλα Μπιν Λάντεν έμεινε στα χαρτιά

Η "δαιμονική" κούκλα Μπιν Λάντεν έμεινε στα χαρτιά

Ένα πολύ περίεργο όπλο ετοίμαζε η CIA, με στόχο να τρομοκρατήσει τα παιδιά του Πακιστάν. Πώς λειτουργούσε η κούκλα Μπιν Λάντεν, που τελικά δεν κυκλοφόρησε (Pic)

Η CIA είχε την ιδέα να λανσάρει μια κούκλα με τη φιγούρα του Οσάμα Μπιν Λάντεν που θα μεταμορφωνόταν σε ανατριχιαστικό δαίμονα με σκοπό να τρομάξει τα παιδιά και τους γονείς στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα το 2005 η CIA, είχε έρθει σε επαφή με τον Ντόναλντ Λέβιν, πρώην υπεύθυνο της εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών Hasbro, ο οποίος ήταν εκ των δημιουργών της περίφημης κούκλας Τζι-Άι Τζο.

Το όνομα της κούκλας ήταν "Devil Eyes" και το κεφάλι της κούκλας, η οποία έφτανε σε ύψος τα 30 εκατοστά (μαζί με το τουρμπάνι), ήταν ζωγραφισμένο με ένα υλικό το οποίο διαλυόταν όταν η θερμοκρασία ανέβαινε, αποκαλύπτοντας σιγά-σιγά ένα κατακόκκινο πρόσωπο με πράσινα δαιμονικά μάτια και μαύρες ουλές.

Σύμφωνα με τη CIA, το σχέδιο αυτό παρέμεινε στα χαρτιά αφού η ιδέα απορρίφθηκε, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Κ.Τζ. Κάλντγουελ. "Εξ όσων γνωρίζουμε, παρήχθησαν μόνο τρία πρωτότυπα για να δείξουμε πώς θα ήταν το τελικό προϊόν", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η υπηρεσία δεν γνωρίζει εάν τέτοιες κούκλες κυκλοφόρησαν ποτέ στην αγορά.

Η
© AP

Η CIA αναφέρει πως το σχέδιο ακυρώθηκε πριν σταλούν φιγούρες στη Νότια Ασία, αλλά η Washington Post υποστηρίζει ότι πολλές εκατοντάδες κούκλες παρήχθησαν στην Κίνα και μεταφέρθηκαν με πλοίο στο Καράτσι του Πακιστάν το 2006.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η  CIA χρησιμοποιεί ύπουλες τακτικές για να  συσπειρώσει την υποστήριξη για τη Δύση. Αν γυρίσουμε πίσω στη δεκαετία του 1960, ειδικοί εργάζονταν ακατάπαυστα, αλλά χωρίς επιτυχία, για να διαπιστώσουν ποια ουσία θα μπορούσε να προκαλέσει την πτώση της γενειάδας του ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.

Η
© THE WASHINGTON POST

Προς το τέλος της δεκαετίας '70, ζήτησε από σεναριογράφους του Χόλιγουντ να δημιουργήσουν μια «κάλυψη» για να βοηθήσουν στη διάσωση Αμερικανών διπλωματών από την Τεχεράνη, μια ιστορία που αργότερα έγινε πραγματική ταινία, την "Επιχείρηση Argo".

Πηγή: nypost

SHARE:

24Media Network