ΗΠΑ: Προγραμματιστής δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ταξίδι στο χρόνο

ΗΠΑ: Προγραμματιστής δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ταξίδι στο χρόνο
Ο Lucas Rizzotto Youtube@LucasBuildsTheFuture

Ένας προγραμματιστής δημιούργησε μια προσωπική χρονομηχανή με την βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να αναβιώσει μια ολόκληρη χρονιά.

Ο Lucas Rizzotto, ένας νεαρός προγραμματιστής που ζει στο Σαν Φρανσίσκο, δημιούργησε για πρώτη φορά μια εικονική “μηχανή του χρόνου”. Ο Lucas, κατάφερε να δημιουργήσει μέσω της εικονικής πραγματικότητας ένα ταξίδι στις αναμνήσεις που είχε ζήσει, όλη την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το Boredpanda, ο προγραμματιστής κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι στο χρόνο, φορώντας για ένα χρόνο συνεχόμενα ένα ζευγάρι γυαλιά, τα οποία είχαν πάνω τους δυο κάμερες.

Οι κάμερες των γυαλιών κατέγραφαν την καθημερινή του ζωή και τις 365 μέρες του χρόνου. Ο σκοπός ήταν να μπορεί μέσω της εικονικής πραγματικότητας, να επιστρέψει σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή είχε ζήσει στο παρελθόν.

Ο ίδιος περιέγραψε στο βίντεο που ανάρτησε στο Youtube, τις δυσκολίες που συνάντησε αλλά και τη πολυπλοκότητα που είχε το επίτευγμά του, μέχρι να φτάσει στην τελική του μορφή.

Στο βίντεο που έχει αναρτήσει, ο Lucas, περιγράφει πως η ιδέα του σχετικά με την χρονομηχανή ξεκίνησε από την ταινία του Χάρι Πότερ. Ο ίδιος αναφερόταν στη σκηνή, όπου ο Χάρι κοίταξε μέσα σε ένα μαγικό στρογγυλό αντικείμενο με νερό, που του επέτρεψε να δει τις αναμνήσεις που ήθελε από άλλα πρόσωπα.

Ωστόσο υπήρχε ένας βαθύτερος λόγος που δημιούργησε την εντυπωσιακή χρονομηχανή ο νεαρός προγραμματιστής. Ο λόγος αυτός ήταν, ότι δεν ήθελε να ξεχάσει τα γεγονότα που είχε βιώσει τη συγκεκριμένη χρονιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα