Βίντεο: Σπάνιος λευκός ρινόκερος που γεννήθηκε στο Βέλγιο "λιώνει" το διαδίκτυο

Βίντεο: Σπάνιος λευκός ρινόκερος που γεννήθηκε στο Βέλγιο "λιώνει" το διαδίκτυο
CAPTION / TWITTER / RUPTLY

Το αξιολάτρευτο μωράκι λευκού ρινόκερου γεννήθηκε τον προηγούμενο μήνα σε ζωολογικό κήπο του Βέλγιο και την Τρίτη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό.

Ένας ιδιαίτερα σπάνιος «Λευκός Ρινόκερος του Νότου», ο οποίος γεννήθηκε πριν από ένα μήνα στον ζωολογικό κήπο Pairi Daiza του δήμου Mπρουλέτ στο Βέλγιο, έκανε την Τρίτη το «ντεμπούτο» του στις κάμερες, και οι εικόνες του έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά viral.

«Ένα αξιολάτρευτο μικρό αρσενικό γεννήθηκε το πρωί της Δευτέρας. Τόσο αυτό όσο και η μητέρα του Μαντίμπα, χαίρουν άκρας υγείας» δήλωσε ο ζωολογικός κήπος.

Την ίδια ώρα, εντός ολίγων ημερών αναμένεται να γεννηθεί ένας ακόμη, θηλυκός αυτή τη φορά, Λευκός Ρινόκερος, ονόματι Elie.

Ο Λευκός Ρινόκερος του Νότου, αποτελεί  σπάνιο είδος προς εξαφάνιση. Υπάρχουν περίπου 18.000 Λευκοί Ρινόκεροι στη φύση, αλλά το υποείδος εξολοθρεύεται από τους λαθροκυνηγούς, οι οποίοι και εκτιμάται πως θανατώνουν έναν λευκό ρινόκερο κάθε οκτώ ώρες.

Σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκεται το είδος του Λευκού Ρινόκερου του Βορρά, δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος θηλαστικό που ζει στην στεριά. Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος του Βορρά, πέθανε λίγους μήνες νωρίτερα στην Κένυα σε ηλικία 45 ετών και πλέον απομένουν εν ζωή μόνον δύο θηλυκά του υποείδους αυτού.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network