Λύθηκε μυστήριο ετών με υποβρύχιο-φάντασμα

Λύθηκε μυστήριο ετών με υποβρύχιο-φάντασμα

Βρέθηκε θρυλικό μέγα υποβρύχιο του ιαπωνικού στόλου. Είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς το 1946 (Vid)

Το θρυλικό μέγα υποβρύχιο είχε εξαφανιστεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες το 1946. Δεκαετίες μετά βρέθηκε, ότι έχει απομείνει, σε βάθος έξι χιλιομέτρων ανοιχτά της Χαβάης.

Η  Εθνική Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για ένα υποβρύχιο 122 μέτρων Ι-400, κατηγορίας "Sen - Toku" το οποίο ήταν από τα μεγαλύτερα μη πυρηνικά υποβρύχια που είχε κατασκευαστεί, ενώ είχε την ικανότητα να κάνει μιάμιση φορά τον γύρο της γης, χωρίς να ανεφοδιαστεί

Ένας εκ των ερευνητών δήλωσε ότι βρέθηκαν στην περιοχή ψάχνοντας άλλα πράγματα  και "καταλήξαμε σε αυτήν την φοβερή ανακάλυψη. Είναι σαν να παρακολουθείτε ένα καρχαρία σε κατάσταση ηρεμίας''.

"Το Ι-400 και τα «αδελφάκια» του(Ι-401 και Ι-402) είχαν επινοηθεί από τον Ισορόκου Γιαμαμότο, τον Ιάπωνα ναύαρχο, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ. Με τα συγκεκριμένα υποβρύχια μάλιστα, σκόπευε να επιτεθεί και σε μεγάλες παραθαλάσσιες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και στην διώρυγα του Παναμά", συμπλήρωσε ο ερευνητής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στα τέλη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι ΗΠΑ αιχμαλώτισαν το Ι-400 μαζί με άλλα τέσσερα ιαπωνικά υποβρύχια και τα μετέφεραν στο Περλ Χάρμπορ.

Η Σοβιετική Ένωση ζήτησε πρόσβαση στα υποβρύχια, σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ προτίμησε να τα βυθίσει.

Από τότε, το  Ι-400 αποτελούσε ένα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήριο της στρατιωτικής ιστορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υποβρύχιο του ιαπωνικού στόλου στα βάθη της Χαβάης

SHARE:

24Media Network