Μοναχοί βουδιστές… παίζουν πόκερ!

default image

Δείτε το βίντεο των βουδιστών μοναχών τη στιγμή που πίνουν και παίζουν πόκερ. Αναγκάστηκαν να παραιτηθούν (Vid)

Ένα ομολογουμένως σπάνιο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας στη Νότια Κορέα με μοναχούς Βουδιστές να πίνουν, να καπνίζουν και να παίζουν… πόκερ.

Στις 23 Απριλίου οι μοναχοί βρέθηκαν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο για μία νύχτα γεμάτη διασκέδαση. Για περίπου 13 ώρες έπαιζαν πόκερ ασταμάτητα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το σκάνδαλο ”εξερράγη” λίγες ημέρες πριν την επέτειο της γέννησης του Βούδα, που είναι η μεγαλύτερη γιορτή στο βουδιστικό θρησκευτικό ημερολόγιο.

Τα χρήματα που βρίσκονταν στο “τραπέζι”, για την ακρίβεια στο πάτωμα, ήταν περίπου 875.000 δολάρια. Τα χρήματα αυτά προήλθαν, σύμφωνα με τον μοναχό Σέονγκ Χο από δωρεές των πιστών.

Ο Σέονγκ δήλωσε επίσης ότι “στον Βουδισμό απαγορεύεται η κλεψιά. Κοιτάξτε τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι, καταχράστηκαν τα χρήματα των πιστών.”

Προσπαθώντας να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις οργής, ο επικεφαλής του τάγματος απολογήθηκε δημόσια και υποσχέθηκε μετάνοια.

Έξι υψηλόβαθμα μέλη του τάγματος παραιτήθηκαν στον απόηχο των αποκαλύψεων.

Τα τυχερά παιχνίδια είναι παράνομα στη Νότια Κορέα, και επιτρέπονται μονάχα σε καζίνο που φιλοξενούν, πρωτίστως, ξένους επισκέπτες.

Το συγκεκριμένο τάγμα έχει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια οπαδούς, περίπου το 20% του πληθυσμού.

Πάντως τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πίσω από το σκάνδαλο κρύβεται μοναχός του ίδιου τάγματος, ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί την παρούσα ηγεσία του

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα