Ο Louis CK, το κοτόπουλο ρατσιστής και η επανάσταση του καναπέ

Ο Louis CK, το κοτόπουλο ρατσιστής και η επανάσταση του καναπέ

Ο απολαυστικός εναρκτήριος μονόλογος του Louis C.K. στο Saturday Night Live (Vids)

Ο Louis C.K. ξέρει πολύ καλά πως αποτελεί ένα κεντρικό ήρωα της σύγχρονης κωμωδίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επιστροφή του το 2017 έλαβε χώρα στο μεγαλύτερο θέατρο της Washington, το DAR Constitution Hall, μπροστά σε 3.700 άτομα για λογαριασμό του show που παρουσιάζει το Netflix.

Επίσης, με έναν απολαυστικό μονόλογο διάρκειας δέκα ολόκληρων λεπτών, άνοιξε το Saturday Night Live, το οποίο και παρουσίασε για τέταρτη φορά στην καριέρα του. "Το αγαπημένο μου πράγμα στον κόσμο είναι να κάνω stand up comedy. Το κάνω εδώ και τριανταδύο χρόνια. Τριανταδύο ολόκληρα χρόνια. Και αισθάνομαι σαν να το κάνω μόλις τέσσερα".

Με το καλημέρα υποδέχθηκε το κοινό του με ένα ανέκδοτο για ένα κοτόπουλο που είναι ρατσιστής. "Γιατί ένα κοτόπουλο διέσχισε τον δρόμο; Γιατί ήταν ένας μαύρος τύπος πίσω του". Στη συνέχεια εξήγησε πως το κοτόπουλο "ήταν ρατσιστής", γι' αυτό και ήταν νευρικό και διέσχισε τον δρόμο. Αλλά μετά, αισθάνθηκε άσχημα για τη συμπεριφορά του. "Ένα μήνα μετά ένας άλλος μαύρος έφαγε το κοτόπουλο. Όχι δεν είναι ρατσιστικό αυτό το ανέκδοτο,  το κοτόπουλο ήταν ο ρατσιστής, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά έτσι είναι τα κοτόπουλα, δεν τα κατηγορώ, το είδος τους βάλλεται από 100% εγκληματικότητα".

Σε άλλο σημείο μιλάει για την εμπειρία του σε ξενοδοχεία, περιγράφοντας πως επειδή είναι λευκός έχει τύχει καλύτερης συμπεριφοράς. "Το καταλαβαίνεις από τη φωνή μου ότι είμαι λευκός. Και είναι κακό που κερδίζω περισσότερα εξ αιτίας αυτού, αλλά συμβαίνει".

Ενώ το πιο αμφιλεγόμενο ανέκδοτο του ήταν όταν είπε πως θέλει να πάρει μια κατσίκα για να κάνει σεξ μαζί της. "Μπορεί να σας ενοχλεί αλλά καθόλου δεν με ενδιαφέρει. Εγώ και έτσι παίρνω την κατσίκα".

Το βίντεο όμως που πραγματικά ξεχώρισε, είναι εκείνο για τον επαναστάτη του καναπέ που ακολουθώντας το αίτημα των οπαδών του, αποφάσισε να ανανεώσει το status του στα social media και να γράψει πως "οι ζωές των μαύρων, έχουν αξία".

Το αν ήταν αστεία τα σκετς του είναι κάτι το υποκειμενικό. Το σίγουρο είναι πως ο κωμικός, κατάφερε πάλι να προκαλέσει το κοινό του.

SHARE:

24Media Network