Οι πιο παράξενοι Football Managers

default image

Απίστευτες, αληθινές ιστορίες, πέρα από κάθε φαντασία που σχετίζονται με το αγαπημένο παιχνίδι προσομοίωσης. Εσείς ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχετε κάνει;

Επιμέλεια: Μαρίλη Νικολή*

Τα βιντεοπαιχνίδια συχνά μας μεταφέρουν σε απίθανους κόσμους φαντασίας βάζοντας μας για τα καλά στο πετσί του ρόλου του εκάστοτε χαρακτήρα.

Η επιρροή που μπορεί να ασκήσει ένα παιχνίδι στην ψυχολογία και την συμπεριφορά των παικτών του όμως, πολλές φορές μπορεί να ξεπεράσει τα όρια προκαλώντας ευτράπελα γεγονότα και όχι μόνο…

Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον δημοφιλέστερο εξομοιωτή ποδοσφαίρου Football Manager, όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του μεγάλου κεφαλιού της ομάδας, διευθύνοντας την με τον καλύτερο (;) δυνατό τρόπο. Όταν όμως η ηγετική φύση του τίτλου περνάει στις φλέβες των παικτών του, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από “απλώς παράξενα” έως και ξεκαρδιστικά. Δεν με πιστεύετε; Τότε σίγουρα δεν έχετε λιώσει το κορμί σας στο FM.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο ακραία σενάρια που έχουν συμβεί στους οπαδούς του αγαπημένου τίτλου.

“Πόσο χαμηλά θα φτάσεις;”

Όπως στα περισσότερα video games, έτσι και στο Manager, σκοπός των παικτών είναι να διευθύνουν σωστά την ομάδα τους οδηγώντας την σε μεγάλες στιγμές αποθέωσης. Τι γίνεται όμως αν παίξεις με τον αντίστροφο τρόπο; Κοινώς, σαμποτάροντας την ίδια σου την ομάδα. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που το κάνουν!

 

Το σύστημα είναι απλό: Ακυρώνεις τα συμβόλαια για ολόκληρο το προσωπικό, προσλαμβάνεις τους χειρότερους παίκτες και αναπληρωματικούς, διαλέγεις το χειρότερο σύστημα, στήνοντας όλο το παιχνίδι κατά της ομάδας σου (βάζοντας το χεράκι σου στον editor) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας τρόπος να νικήσεις. Μαζοχιστικό μεν, διασκεδαστικό δε! Τουλάχιστον για ένα καινούργιο “αυτοκαταστροφικό account”…

“Σιωπή, μιλάει ο Manager!”

Η λεπτή γραμμή μεταξύ του παιχνιδιού και της πραγματικότητας είναι πολύ επικίνδυνο να παραβιαστεί, ειδικά όταν κάποιος είναι…επιρρεπής στην εξουσία. Έτσι λοιπόν, σε ένα παιχνίδι όπως το FM δεν είναι δύσκολο να “το πιστέψεις” και να συνεχίσεις να ζεις τον μύθο ενός Manager και στην υπόλοιπη καθημερινότητα σου.

 

Έτσι λοιπόν κάποιοι παίκτες αποφάσισαν να φορούν κοστούμι, γραβάτα και σκαρπίνια πριν καθίσουν για να απολαύσουν το παιχνίδι τους. Μέχρι εδώ μπορεί να φαίνεται χαριτωμένο, όμως όταν ξεκινούν να φωνάζουν και να βρίζουν τους παίκτες τους σαν να τους έχουν μπροστά τους, ή ακόμα και να μιλούν για τις ομάδες τους στους φίλους τους σαν να τις διευθύνουν πραγματικά, συζητώντας ακόμα και για τα προβλήματα που τους δημιουργούν οι παίκτες, είναι ελαφρώς υπερβολή…δεν νομίζετε;

“Διαζύγιο γιατί είμαι ένας Manager”

Ας το παραδεχτούμε, το FM δεν είναι ένα παιχνίδι που θα παίξει κανείς μονάχα για μερικές ωρίτσες. Ειδικά τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, δεν θα πας εύκολα για ύπνο αν δεν φτάσεις την ομάδα σε ένα αξιοπρεπές σημείο. Αυτό όμως, σε συνδυασμό με την υπερ-πόρωση της αίγλης ενός διευθύνοντα που αναφέραμε παραπάνω, ίσως φέρει καταστροφικά αποτελέσματα στην προσωπική ζωή και τις σχέσεις των παικτών. Άλλωστε, το εν λόγω φαινόμενο το  έχουμε δει να συμβαίνει πολλάκις σε αρκετά βιντεοπαιχνίδια.

 

Έτσι λοιπόν, με πρώτα σημάδια την κρεβατομουρμούρα και άλλα παρόμοια, ο χωρισμός δεν φαντάζει απίθανο σενάριο για μερικά ζευγάρια λόγω του Manager. Συγκεκριμένα το 2010 αναφέρθηκαν τουλάχιστον 35 διαζύγια, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι και φυσικά οι μετρήσεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, με πολλά ζευγάρια να λογομαχούν και να χωρίζουν τους δρόμους τους λόγω αυτού. Μπορεί στους οπαδούς του τίτλου να φαντάζει υπερβολικό ένα τέτοιο σενάριο, όμως αν το σκεφτείτε ο συγκεκριμένος εθισμός δεν είναι απόλυτα κατανοητός και αντιμετωπίσιμος από κάποιον που δεν έχει ιδέα από video games.

“1000 χρόνια Premier League”

Ένας αφοσιωμένος παίκτης και μεγάλος οπαδός του παιχνιδιού, αποφάσισε να ασχοληθεί συνεχόμενα με τον τίτλο για 58 ημέρες, προσομοιώνοντας τα στατιστικά του Αγγλικού ποδοσφαίρου για μία ολόκληρη χιλιετία!!

 

Συλλέγοντας λοιπόν μια  ολοκληρωμένη λίστα, παρουσίασε τα αποτελέσματα από τα πρωταθλήματα που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε χίλια χρόνια συγκλονίζοντας πολλούς ποδοσφαιρόφιλους. Ωστόσο, δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι πιο εντυπωσιακό: Πως ξόδεψε δύο μήνες παίζοντας μονάχα FM ή τα στατιστικά που πράγματι αποκάλυψε; Σίγουρα, αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα παραπάνω στατιστικά κερδίζοντας στοιχήματα για μια χιλιετία, θα τον λάτρευα!

“Συγχαρητήρια. Προσλαμβάνεστε!”

Μπορεί για κάποιους να είναι “μονάχα ένα παιχνίδι”, όμως για κάποιους άλλους είναι πολλά παραπάνω. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν στην πραγματικότητα άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσληφθεί ως διευθυντές ομάδας παρουσιάζοντας στο βιογραφικό τους μονάχα τα στατιστικά και τις ικανότητες τους από το Football Manager.

Για του λόγου το αληθές, το 2013, ο  Vugar Huseynzade έγινε ένας από τους μικρότερους (σε ηλικία) Managers στην ιστορία για την FC Baku στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ το μόνο που είχε στα χέρια του ως προϋπηρεσία ήταν μια δεκαετία στο Football Manager. Άντε και στα δικά μας!

Ποιο είναι το δικό σας μεγαλύτερο κατόρθωμα στο Football Manager;

*Tην Μαρίλη (Fairy), Editor-in-chief του Gaming Dep. θα την βρείτε στην εκπομπή GameZone ή κάπου τριγύρω να δοκιμάζει βιντεοπαιχνίδια και να ντύνει πολύχρωμα τους χαρακτήρες της.  Ακολουθήστε την στο facebook.

Διαβάστε ακόμα στο gr.ign:

eGaming ΔΕΘ 2015: Η πρώτη μέρα

Τα 11 καλύτερα παιχνίδια Dungeons & Dragons όλων των εποχών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα