Παιδιά συναντούν Drag Queen και οι αντιδράσεις τους είναι μάθημα ζωής

Παιδιά συναντούν Drag Queen και οι αντιδράσεις τους είναι μάθημα ζωής
Παιδιά συναντούν Drag Queen και οι αντιδράσεις τους είναι μάθημα ζωής Facebook @Channel 4

Η Reuben Kaye, επισκέφτηκε ένα σχολείο όπου και ήρθε σε επαφή με μια ομάδα μαθητών. Οι αντιδράσεις των παιδιών είναι για όλους μάθημα ανθρωπιάς.

Όπως λένε, τα παιδιά είναι οι πιο σκληροί κριτές. Δεν θα κρύψουν ποτέ αυτό που σκέφτονται και δεν θα σου χαριστούν. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση της Drag Queen, Reuben Kaye.

Κατά την επίσκεψή της σε ένα δημοτικό σχολείο ήρθε σε επαφή με ορισμένους από τους μαθητές. Οι αντιδράσεις τους δημιουργούν αισθήματα αισιοδοξίας ως προς το ζήτημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το κλίμα ήταν εξαρχής εύθυμο. Τα παιδιά γελούσαν με τη Reuben και ήταν γεμάτα περιέργεια για τη διαφορετικότητα και το στυλ της. Ρωτούσαν για το ντύσιμο της καθώς και το μακιγιάζ, τις έντονες βλεφαρίδες, το κραγιόν και τα τακούνια.

Αν και διακατέχονταν από ορισμένες στερεοτυπικές αντιλήψεις, όπως π.χ. ότι το make-up δεν είναι για τους άντρες, παρά το νεαρό της ηλικίας τους ήταν ανοιχτά προς τη διαφορετικότητα και ήξεραν να ακούν. Αγκάλιασαν αμέσως τη Reuben, γέλασαν με τα αστεία της και ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν την ιστορία της.

Μάλιστα τα λόγια τους στο τέλος του βίντεο συγκλονίζουν.

“Τουλάχιστον έχεις τα κότσια να κάνεις αυτό που θες. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν”.

“Νιώθω πως ο καθένας πρέπει να μπορεί να είναι αυτό που αισθάνεται και οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν θα ‘πρεπε να του επιβάλλουν τι να κάνει”.

“Αυτοί που είναι να σε μισούν, θα το κάνουν. Εσύ οφείλεις να είσαι αυτό που αισθάνεσαι”.

Ύστερα από τη συζήτηση με τους μαθητές η Reuben παραδέχτηκε “Είναι η πρώτη φορά που επιστρέφω στο σχολείο και εσείς με κάνατε να νιώσω πολύ όμορφα. Με κάνατε να πιστέψω ότι η κατάσταση σε κάποια σχολεία θα είναι καλύτερα απ’ ότι ήταν κάποτε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα