Επιχείρηση... κεκάκια

Επιχείρηση... κεκάκια

Βρετανοί κατάσκοποι μπήκαν σε server, όπου βρισκόταν η ιστοσελίδα οπαδών της αλ Κάιντα και αντικατέστησαν τις οδηγίες κατασκευής βόμβας με συνταγές για την παρασκευή κέικ

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τις τρομοκρατικές απόπειρες της αλ Κάιντα οι κατάσκοποι "άλλαξαν" το περιεχόμενο περιοδικού και αντί οι αναγνώστες να διαβάσουν οδηγίες για το πως να κατασκευάσοτουν μια βόμβα εύκολα και απλά διάβασαν πως φτιάχνονται κεκάκια!

Το εν λόγω περιστατικό συνέβη τον περασμένο χρόνο όταν κυκλοφόρησε ένα αγγλόφωνο περιοδικό, το Inspire, το οποίο απευθύνεται στους μουσουλμάνους της Δύσης, από οπαδούς της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP).

Αξιωματούχοι της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας που εδρεύουν στην κρατική υπηρεσία παρακολούθησης, το Αρχηγείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών (GCHQ), "επιτέθηκαν" ηλεκτρονικά στο 67σέλιδο περιοδικό.

Το αποτέλεσμα ήταν αντί οι αναγνώστες του να διαβάσουν πως "Να Κατασκευάσετε Μία Βόμβα στην Κουζίνα της Μαμάς Σας", να αντικρίσουν έναν κωδικό ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος περιέχει συνταγές από το βιβλίο της Αμερικανίδα παρουσιάστριας Έλεν ΝτεΤζένερις, "Τα Καλύτερα Κεκάκια στην Αμερική".

SHARE:

24Media Network