Σαν σήμερα: Η Βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη τηλεοπτική μετάδοση όλων των εποχών

Σαν σήμερα: Η Βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη τηλεοπτική μετάδοση όλων των εποχών
AP/Press Association Images

Στο φετινό χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς τους πολίτες της Βρετανίας η Βασίλισσα θύμισε πως είναι στα πράγματα εδώ και πάρα, πάρα πολλά χρόνια. Πώς καλωσόρισε στην οικογένεια την Μέγκαν Μάρκλ

“Πριν από 60 χρόνια, σαν σήμερα, μια νέα γυναίκα μίλησε για τον τρόπο που καλπάζει η τεχνολογία, ενώ παρουσίαζε την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση παρόμοιου γεγονότος”. Με αυτά τα λόγια η  Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, ξεκίνησε το μήνυμά της προς τους Βρετανούς για τα φετινά Χριστούγεννα. Στη συνέχεια, παρακολουθούμε ένα flashback στα 1957, όταν η ίδια γυναίκα έβγαινε για πρώτη φορά στους τηλεοπτικούς δέκτες για να μεταδώσει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα.

Η Ελισάβετ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά από τηλεοράσεως, στο μήνυμα που ο πατέρας και ο παππούς της μετέδιδαν από ραδιοφώνου. Άλλωστε, η ιστορία του περίφημου λόγου του πατέρας της, Βασιλιά Γεωργίου Δ’, ο οποίος ήταν τραυλός και έπρεπε να απευθυνθεί στους πολίτες για να ανακοινώσει την είσοδο της Αγγλίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πέρασε στην ιστορία και αποτέλεσε το αντικείμενο της ομότιτλης ταινίας με τον Κόλιν Φερθ το 2011.

“Η τηλεόραση καθιστά δυνατό για πολλούς από εσάς να με παρακολουθείτε από τα σπίτια σας” έλεγε τότε η νεαρή βασίλισσα. Έξι δεκαετίες μετά, η παρουσιάστρια εξελίχθηκε με κάποιο τρόπο, όπως και η τεχνολογία η ίδια, αναφέρει με χιούμορ η Βασίλισσα. “Όποια κι αν είναι η τεχνολογία, πολλοί από εσάς θα βλέπετε αυτό στο σπίτι σας. Σκεφτόμουν το σπίτι σαν το μέρος της θαλπωρής και της αγάπης” συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια του μηνύματός της η Βασίλισσα αναφέρθηκε στα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Λονδίνο και Μάντσεστερ που έλαβαν χώρα μέσα στο 2017, με το βίντεο να προβάλλει την επίσκεψή της σε νοσοκομείο του Μάντσεστερ.

Μεταξύ των λεγομένων της φυσικά και το γεγονός που σημάδεψε το Μπάκιγχαμ, η αναγγελία των γάμων του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ. Χωρίς να αναφερθεί στην γυναίκα που θα παντρευτεί τον εγγονό της, η Βασίλισσα σχολιάζει πως η οικογένειά της αναμένεται να υποδεχτεί νέα μέλη στο έτος που έρχεται.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα